Κορωνοϊός: Στον «αέρα» οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο;

Ο Ντικ Πάουντ, μέλος της ΔΟΕ, δήλωσε στο Associated Press ότι μπορεί και να ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊου – Αν και προσπάθησε να φανεί καθησυχαστικός, δεν έκρυψε ότι θα πρέπει να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας, ενώ ήδη υπάρχουν σενάρια για «μεταφορά» των Αγώνων στο Λονδίνο

Σενάρια επί σεναρίων έχουν δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες για την τύχη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Οι Αγώνες που είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν στο διάστημα 24/7-9/8 κινδυνεύουν ακόμη και με ακύρωση λόγω του κορωνοϊού.

Αυτό δήλωσε στο AP το μέλος της ΔΟΕ Ντικ Πάουντ και άναψε… φωτιές.

«Γύρω σε αυτό το διάστημα, οι αθλητές θα αρχίσουν να ρωτούν. Υπάρχει αρκετός έλεγχος, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το Τόκιο ή όχι; Θα πρέπει να συμβούν πολλά. Πρέπει να ενισχύσουμε τα μέτρα ασφάλειας, το φαγητό, το Ολυμπιακό Χωριό, τα ξενοδοχεία.

Οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να χτίσουν τα δικά τους studios. Αν η ΔΟΕ αποφασίσει ότι οι αγώνες δεν μπορούν να διοργανωθούν όπως είχαν προγραμματιστεί, τότε είναι πιθανό να κοιτάξουμε την ακύρωσή τους. Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, θα βρεθείτε στο Τόκιο. Όλες οι ενδείξεις λένε ότι η δουλειά θα γίνει κανονικά. Συγκεντρωθείτε στο άθλημά σας και να είστε σίγουροι ότι η ΔΟΕ δεν θα σας στείλει σε μια κατάσταση πανδημίας» σημείωσε αρχικά ο Καναδός παράγοντας.

Εν συνεχεία τόνισε: «Δεν μπορείς να αναβάλεις μια διοργάνωση αυτού του μεγέθους. Υπάρχουν τόσες παράμετροι, τόσες χώρες, δεν μπορείς να πεις ας το κάνουμε τον Οκτώβριο. Ούτε μπορείς να αλλάξεις τοποθεσία, δεν υπάρχουν τόσα μέρη στον κόσμο που μπορούν να ετοιμάσουν τις εγκαταστάσεις τους σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

Πάντως η οργανωτική επιτροπή τονίζει ότι όλα προχωρούν κανονικά, ενώ υπάρχει και σενάριο να φιλοξενηθούν από το Λονδίνο που τους διοργάνωσε το 2012.

Πηγή:www.gazzetta.gr