Κορονοϊός: Πανικός στους δρόμους της Τουρκίας μετά την ανακοίνωση απαγόρευσης κυκλοφορίας

Εικόνες πανικού στην Τουρκία μετά την αιφνιδιαστική 48ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας που επιβλήθηκε σε 31 επαρχίες και όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας ανακοινώθηκε τρεις ώρες πριν επιβληθεί, με συνέπεια να μην υπάρχει καμία προετοιμασία και να υπάρχουν ουρές και συνωστισμός σε καταστήματα για ψωμί και βασικά προϊόντα.

H διήμερη απαγόρευση της κυκλοφορίας σε 31 επαρχίες και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, μεταξύ των οποίων η Κωνσταντινούπολη και η Άγκυρα, ενισχύοντας έτσι τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού, ανακοινώθηκε απόψε το βράδυ από το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές και συνωστισμός σε καταστήματα για προμήθεια βασικών αγαθών.

Can Okar@canokar

This is what happens when you announce a 48 hour lockdown three hours before it starts. As if COVID-19 wasn’t a problem enough already, tonight it gets a chance to spread like wildfire in all of the biggest cities of Turkey.

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης κ. Ιμάμογλου άσκησε κριτική για την αιφνιδιαστική 48ωρη καραντίνα που ξεκινάει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, λέγοντας πως ο δήμος της πόλης δεν ήταν ενήμερος και έτοιμος για αυτή την κατάσταση. Τόνισε επίσης την ανάγκη να ληφθούν αποφάσεις και μέτρα που δεν θα προκαλέσουν πανικό και σύγχυση στους πολίτες.

Louis Fishman

@Istanbultelaviv

Istanbul’s mayor speaks out strongly against gov’s sudden decision to call 48 hour curfew with no prior warning. He goes on to state the Istanbul municipality had no prior knowledge concerning the move, and stresses the need for mutual decisions that do not cause confusion+panic. https://twitter.com/ekrem_imamoglu/status/1248700616341434370 

Ekrem İmamoğlu

@ekrem_imamoglu

Sokağa çıkma yasağı kararı ansızın alınmamalı. İBB olarak bu kritik karardan haberdar değiliz, bilgilendirilmedik. Yarın İstanbul’da hangi hizmetleri verip vermeyeceğimizi bile bilmiyoruz. Ortak akıl ve iş birliği olmayan her karar sadece kafa karışıklığı ve panik yaratır.

Ενσωματωμένο βίντεο

28 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Στην Τουρκία παρατηρείται εδώ και αρκετές ημέρες μια επιτάχυνση της επιδημίας, καθώς από τις 4 Απριλίου ανακοινώνονται καθημερινά περισσότερα από 3.000 νέα κρούσματα.

Εξάλλου, βάσει του τελευταίου επίσημου απολογισμού από τον υπουργού Υγείας της χώρας, Φαχρεντίν Κοτζά, οι καταγεγραμμένοι θάνατοι από κορονοϊό ανήλθαν στους 1.006, ενώ το τελευταίο 24ωρο ακόμα 98 ασθενείς υπέκυψαν από την νόσο.

Σύμφωνα, με τα όσα ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας, μέσω ανάρτησής του στο twiiter, μέσα στο τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν επιπλέον 4.747 κρούσματα της νόσου Covid-19 ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους στα 47.029. Την ίδια στιγμή 2.423 ασθενείς ανέρρωσαν, ενώ σύμφωνα με τον Κοτζά, μέχρι σήμερα έχουν γίνει περισσότερα από 307.000 διαγνωστικά τεστ στην Τουρκία, όπου το ποσοστό της θνητότητας φτάνει το 2,15%.

liberal.gr