Κορονοϊός και έλλειψη χρημάτων κρατούν μειωμένη την κίνηση την εστίαση στα Τρίκαλα

Συμπληρώνεται ένας μήνας από την ημερομηνία που άνοιξαν και πάλι οι επιχειρήσεις της εστίασης στα Τρίκαλα, ένα διάστημα αρκετό για να εξαχθούν κάποια χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με την πορεία του κλάδου.

Δυστυχώς όμως τα μηνύματα δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά, αν σκεφτεί κανείς πως η κίνηση στα καταστήματα εστίασης των Τρικάλων συνεχίζει να παραμένει μειωμένη, παρά την θερινή περίοδο που διανύουμε, που όπως και να το κάνουμε είναι ανέκαθεν μια καλή περίοδος για τον κλάδο της εστίασης, του φαγητού και της διασκέδασης.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του σωματείου εστιατορίων και fastfood νομού Τρικάλων Νίκο Παπαευθυμίου, ασφαλώς και ο κορονοϊός έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην μειωμένη κίνηση που παρατηρείται, όμως η οικονομική δυσπραγία που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα νοικοκυριά είναι αυτή που παίζει ακόμα πιο κυρίαρχο ρόλο. Από την άλλη υπάρχουν και οι σωρηδόν  ακυρώσεις κοινωνικών εκδηλώσεων που επιτείνουν το πρόβλημα και κανένας δεν ξέρει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Αν δεν ανέβει και η τουριστική κίνηση τους επόμενους μήνες, είναι σχεδόν σίγουρο πως πολλές επιχειρήσεις στον χώρο της εστίασης θα βάλουν λουκέτο.

Άσχημα με λίγα λόγια τα μαντάτα…