Κορονοϊός: Απίστευτη τραγωδία στη Γαλλία – 1.427 νεκροί σε μία ημέρα

Ένα απίστευτο ρεκόρ θανάτων σε μία ημέρα κατέγραψε η Γαλλία, που θρηνεί 1.427 νεκρούς από κορονοϊό μόλις σε ένα 24ωρο.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων στη χώρα από τότε που την επισκέφτηκε η πανδημία. Ο αντίστοιχος απολογισμός χθες ήταν 833 θύματα.

Κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί, ο γενικός διευθυντής Υγείας Ζερόμ Σαλμόν ανέφερε πως ο αριθμός των ασθενών που πέθαναν από τη νόσο στα γαλλικά νοσοκομεία κατέγραψε αύξηση 9% σε μία ημέρα, με το σύνολό τους να ανέρχεται σε 7.091.

“Σε εθνικό επίπεδο φαίνεται πως ο αριθμός των νεκρών σταθεροποιείται” τονίζει ο γενικός διευθυντής Υγείας, Ζερόμ Σαλομόν, παρά το γεγονός πως πλέον οι νεκροί από τα γηροκομεία εκτινάσσουν τον αριθμό των θυμάτων στη Γαλλία.

Πάνω από 7.000 οι διασωληνωμένοι

Σύμφωνα με τις Αρχές στη Γαλλία, 305 ασθενείς εισήλθαν το τελευταίο 24ωρο στο νοσοκομείο, κάτι που ανεβάζει των αριθμό των νοσηλευθέντων σε 30.000. Από αυτούς 7.131 ασθενείς Covid-19 βρίσκονται διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία της χώρας. Από τη Δευτέρα, 518 ασθενείς με κορωνοϊό διασωληνώθηκαν, με την ανάγκη για κλίνες στη χώρα να αυξάνεται απειλητικά.

Μέχρι σήμερα, 19.337 ασθενείς Covid-19, την ασθένεια που προκαλεί ο κορωνοϊός, ανάρρωσαν, χωρίς να προσμετρώνται σε αυτούς οι χιλιάδες πολίτες που πέρασαν την ασθένεια με ήπια συμπτώματα και χωρίς να νοσηλευτούν.

Σε μεγάλη πληγή εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού στη χώρα, αναδεικνύονται τα γηροκομεία της Γαλλίας. Αναφερόμενος στους χώρους φιλοξενίας ηλικιωμένων, ο Ζερόμ Σαλομόν δήλωσε πως είναι επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσής τους. “Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να εξασφαλίσουμε στην τρίτη ηλικία την πιο αξιόπιστη φροντίδα” είπε συγκεκριμένα, τονίζοντας πως 50 επαγελματίες υγείας θα μετακινηθούν σύντομα, προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα γηροκομεία.

thetoc.gr