Κορωνοϊός: Ακόμη μια οικογενειακή τραγωδία στη Λαμία

Πέθανε λίγες ημέρες μετά το χαμό του συζύγου της…

Νέα οικογενειακή τραγωδία στη Λαμία τον καιρό της πανδημίας με γυναίκα να φεύγει από κορωνοϊό λίγες ημέρες μετά το θάνατο του συζύγου της από την ίδια ασθένεια.

Πρόκειται για 73χρονη που κατέληξε το βράδυ της Δευτέρας (4/1) στη ΜΕΘ Κορωνοϊού Λαμίας μετά από 8ημερη μάχη με τον ιό που έχει αλλάξει όλη την ανθρωπότητα.

Η άτυχη γυναίκα είχε εισαχθεί διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας από το Πέτρινο κτίριο, τρεις μέρες μετά το θάνατο του συζύγου της στην ίδια Μονάδα!

Δυστυχώς στη διάρκεια του δεύτερου κύματος πανδημίας έχουν καταγραφεί πολλά παρόμοια δράματα στη Φθιώτιδα και σε όλη τη χώρα.

Μόνο στο Νοσοκομείο Λαμίας έχουμε άλλες δύο αντίστοιχες περιπτώσεις με συζύγους να φεύγουν με δύο ημέρες μόνο διαφορά από τις επιπλοκές του κορωνοϊού στην Κλινική covid. Πρόσφατα είχαμε επίσης την τραγική απώλεια δύο ηλικιωμένων αδερφών που αρρώστησαν από κορωνοϊό στο Γηροκομείο και κατέληξαν με διαφορά μίας εβδομάδας στο Πέτρινο κτίριο.

Ολόκληρες οικογένειες έχουν νοσηλευτεί και νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Λαμίας. Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις δεν γνωρίζει ο ένας την κατάσταση του άλλου, ακόμη και αν νοσηλεύονται σε διπλανό θάλαμο, αυξάνοντας το ανθρώπινο δράμα! Κάποιοι ευτυχώς τα κατάφεραν ή θα τα καταφέρουν, κάποιοι άλλοι όμως όχι.

Και δεύτερος θάνατος

Στα παραπάνω περιστατικά που προκαλούν πόνο, δυστυχώς πρέπει να προσθέσουμε μία ακόμη απώλεια που σημειώθηκε την ίδια μέρα στη ΜΕΘ covid, όπου κατέληξε και ο 70χρονος ασθενής από τη Λάρισα που νοσηλευόταν εκεί από τις 11 Δεκεμβρίου. Έδωσε σκληρή μάχη για σχεδόν ένα μήνα με την covid-19 η οποία του προκάλεσε σοβαρές επιπλοκές που τον οδήγησαν στο θάνατο.

Μοναδική ευχάριστη είδηση της ημέρας η καλυτέρευση της υγείας του 43χρονου Λαμιώτη που είχε εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στις 19 Δεκεμβρίου. Μάλιστα αν το τελευταίο τεστ covid βγει αρνητικό θα μεταφερθεί στην Πνευμονολογική για προσωρινή παρακολούθηση μέχρι το εξιτήριο.

Στη ΜΕΘ πάντως νοσηλεύονται 10 άτομα, όλα πλέον από τη Φθιώτιδα, εφτά άνδρες και τρεις γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας αλλά και διάμεσο τα 63,5 έτη.

Την ίδια ώρα στο Πέτρινο κτίριο νοσηλεύονται άλλα 25 άτομα ανεβάζοντας τον αριθμό στους 35. Ωστόσο φαίνεται ότι αυτοί οι αριθμοί για πολλούς δε λένε τίποτα, κρίνοντας από την συμπεριφορά τους και την παντελή έλλειψη σεβασμού τήρησης έστω των στοιχειωδών μέτρων προστασίας.

Η Φθιώτιδα μπορεί αριθμητικά να ήταν αρκετά πίσω σε κρούσματα, όμως τόσο ο αριθμός των ασθενών που αναζήτησαν βοήθεια σε Νοσοκομείο όσο δυστυχώς και οι θάνατοι, θα έπρεπε να προκαλούν τρόμο. Από τις 15 Νοεμβρίου, 34 άνθρωποι, 17 άνδρες και 17 γυναίκες, έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία και ενδεχομένως να είναι περισσότεροι σε περιπτώσεις ηλικιωμένων σε περιοχές μακριά από τη Λαμία που δεν πρόλαβαν καν να αναζητήσουν βοήθεια! Ο μέσος όρος ηλικίας τους ήταν τα 80,5 έτη.

lamiareport.gr