Κων. Γρηγορίου: Στα 60 έτη ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που νοσούν

Για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, αναφορικά με τους νοσηλευόμενους με κορονοϊό, την εξέλιξη των εμβολιασμών, αλλά και το προσωπικού που βγήκε σε αναστολή εργασίας, μίλησε το πρωί του Σαββάτου στην ενημερωτική εκπομπή ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση που παρουσιάζει ο Δημήτρης Παδιός στον FM 100, ο Διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος κ. Κων/νος Γρηγορίου.

Αναφορικά με τα κρούσματα Covid-19 ο κ. Γρηγορίου τόνισε ότι τα πράγματα είναι αυτή την στιγμή λίγο καλύτερα σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες. Συγκεκριμένα μέχρι και το πρωί του Σαββάτου, νοσηλεύονται 9 ασθενείς στην κλινική Covid του νοσοκομείου και άλλοι δύο βρίσκονται διασωληνομένοι στη ΜΕΘ. Το τελευταίο 24ωρο έγιναν 2 νέες εισαγωγές, ενώ 8 ασθενείς πήραν εξιτήριο για την οικία τους.

Στο θέμα του προσωπικού που έχει βγει σε αναστολή εργασίας, ο Διοικητής του Γ.Ν Τρικάλων υπογράμμισε πως από τους 56 που ήταν αρχικά, σήμερα αυτό το νούμερο έχει κατέβει στους 48, που σημαίνει πως 8 από τους εργαζόμενους έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου και επέστρεψαν κανονικά στην εργασία τους.

Για την πορεία των εμβολιασμών ο κ. Γρηγορίου τόνισε πως τις τελευταίες ημέρες έχει υπάρξει και πάλι ικανοποιητική ροή πολιτών, κυρίως από ανθρώπους νεαρών ηλικιών, μετά την λάμψη που παρουσίασαν τον μήνα Αύγουστο. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, εκεί που αριθμός των εμβολιασμένων είχε φτάσει και 600 ημερησίως, από ένα σημείο και μετά έπεσε στους 100-150, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που νοσούν πέφτει διαρκώς, φτάνοντας σήμερα περίπου στα 60 έτη.

«Γνωρίζω πως υπάρχει αρκετός κόσμος που φοβάται να κάνει το εμβόλιο και το σκέπτεται, όμως πιστέψτε με, είναι το μοναδικό όπλο που έχουμε αυτή την στιγμή στην μάχη κατά του κορονοϊού και επομένως είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο», είπε κλείνοντας ο κ. Διοικητής.