Κωμικοτραγικές εξελίξεις στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων-ερμητικά κλειστές πόρτες, αλλαγή κλειδαριών και προσαγωγές την αστυνομία

Εξελίξεις στο ήδη τεταμένο κλίμα ανάμεσα στους εκπροσώπους των παρατάξεων στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων, είχαμε το απόγευμα του Σαββάτου που κορυφώθηκαν αργά το βράδυ με προσαγωγές στο αστυνομικό τμήμα.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή….Η παράταξη της ΔΑΣ που πρόσκειται στο ΚΚΕ, είχε προγραμματισμένη για τις 7.30 το απόγευμα έκτακτη συνέλευση, προκειμένου να συνεδριάσουν τα μέλη της ενόψει της γενικής συνέλευσης και να ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους στο τοπικά ΜΜΕ.

Δυστυχώς όμως κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί, καθώς τα κλειδιά που διέθεταν δεν άνοιγαν την πόρτα εισόδου, αφού ήταν φανερό πως η προσωρινή διοίκηση του ΕΚΤ, μέλη της ΑΣΚΕ, είχε φροντίσει λίγο νωρίτερα να προβεί σε αλλαγή κλειδαριάς.

Αργότερα στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων, προσήλθαν και μέλη της ΔΑΚΕ με επικεφαλής τον πρώην Πρόεδρο Γιώργο Κόσσυφα, προκειμένου να ελέγξουν τα μητρώα των σωματείων που ανήκουν στην δύναμη του ΕΚΤ, ενόψει της επικείμενης γενικής συνέλευσης. Επίσης με τα κλειδιά που διέθεταν και αυτοί δεν μπόρεσαν να μπούνε στο κτίριο, με αποτέλεσμα να κληθεί κλειδαράς να αλλάξει εκ νέου την κλειδαριά της πόρτας εισόδου.

Μέλη της προσωρινής διοίκησης κάλεσαν τότε την αστυνομία να επιληφθεί της κατάστασης, με αποτέλεσμα ο Γιώργος Κόσσυφας και άλλα δύο μέλη της ΔΑΚΕ, όπως και ο κλειδαράς να οδηγηθούν με προσαγωγή  στο αστυνομικό τμήμα Τρικάλων.

Επικοινωνήσαμε με την διοίκηση του ΕΚΤ, τον Πρόεδρο Μιχάλη Μαντέλα και το μέλος Παναγιώτη Διαμαντόπουλο, τους οποίους συναντήσαμε στην Δ.Α Τρικάλων, οι οποίοι πράγματι μας επιβεβαίωσαν πως αναγκάστηκαν να προβούν στην αλλαγή της κλειδαριάς της πόρτας εισόδου, γιατί είχαν καταλάβει πως τα μέλη της ΔΑΚΕ θα επιχειρούσαν να παραβιάσουν τα προσωπικά δεδομένα των μητρώων των σωματείων, προασπίζοντας έτσι την ακεραιότητα και την εύρυθμη λειτουργία του Εργατικού Κέντρου.

Προσερχόντες στο αστυνομικό τμήμα κατάθεσαν μήνυση εναντίον των μελών της ΔΑΚΕ για την ενέργεια παραβίασης της πόρτας εισόδου και αναμένουμε πως θα εξελιχθεί η υπόθεση με τον Γιώργο Κόσσυφα και τα άλλα δύο μέλη της οικογένειας του, να παραμένουν ακόμα κρατούμενοι στο αστυνομικό τμήμα αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Για το πρωί της Κυριακής στις 11 είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων, αλλά είναι άγνωστο ακόμη πως και αν θα πραγματοποιηθεί ύστερα από αυτές τις εξελίξεις.