Κολοκυθοκεφτέδες, σαν αυτούς που έφτιαχνε η γιαγιά. Τρώγονται ζεστοί ή κρύοι, σαν γεύμα ή σαν σνακ. Είναι απίθανοι και σαν συνοδευτικό για μπίρα και ουζάκι. Η συνταγή είναι της μοναδικής Αργυρούς Μπαρμπαρίγου…
Υλικά – Κολοκυθοκεφτέδες
1 κιλό κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 αυγά
1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
½ ματσ. μαϊντανό
½ ματσ. δυόσμο
½ ματσ. άνηθο
Αλάτι & πιπέρι
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Ηλιέλαιο για το τηγάνι
Διαδικασία
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι για να ιδρώσουν.
Μετά από 10΄ τα σφίγγουμε, τα στραγγίζουμε καλά είτε με τα χέρια είτε τυλίγοντάς τα σε πετσέτα και στρίβοντάς την σφιχτά.
Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αυγά, τα μυρωδικά, το τυρί και λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που πλαθεται.
Η ποσότητα αλευριού που θα πάρει εξαρτάται από το πόσα υγρά θα κρατήσουν τα λαχανικά. Πλάθουμε το μείγμα και αλευρώνουμε ελαφρά.
Καλό είναι να αλατίσουμε το μείγμα αφού έχουμε προσθέσει το τυρί για να μη γίνουν αλμυροί. Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε 2΄ από τη μία πλευρά και με προσοχή γυρίζουμε από την άλλη μέχρι να ροδίσουν.
Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τους σερβίρουμε με ντοματοσαλάτα.