ΚΝΕ ολοκληρώθηκε το 28ο Αντιιμπεριαλιστικό διήμερο

Με τη συμμετοχή χιλιάδων νέων από όλη την Ελλάδα ολοκληρώθηκε το 28ο Αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ στο Καρπενήσι

Χιλιάδες νέοι και νέες από όλη τη χώρα συναντήθηκαν από το πρωί της Παρασκευής στο Καρπενήσι, στο 28ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, το οποίο  ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή.

«Επνεόμαστε, διδασκόμαστε, συνεχίζουμε! Με το ΚΚΕ πάντα μπροστά για το δίκιο του λαού», είναι το μήνυμα που στέλνουν οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισες, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ και του Κόμματος, στο Διήμερο που κορυφώθηκε το Σάββατο 13 Ιούλη, με τη μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία του Καρπενησίου, με ομιλητές τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, και τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκο Αμπατιέλο.

Η κατασκήνωση του Διημέρου φιλοξενήθηκε στο Πάρκο Κεφαλόβρυσου. Στο χώρο της κατασκήνωσης και στις γύρω περιοχές πραγματοποιήθηκαν πολιτικές, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, επισκέψεις και εκδηλώσεις για την Ιστορία της περιοχής και τη συμβολή του ΚΚΕ στην ανάπτυξη της λαϊκής πάλης τη δεκαετία του ’40.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, μεγάλο ενδιαφέρον προκάλεσε η εκδήλωση παρουσίασης του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ (1918 – 1949), ενώ ξεχώρισε και η εκδήλωση αφιερωμένη στα 70 χρόνια από την κατάληψη του Καρπενησίου από τον ΔΣΕ, η βράβευση μαχητών του ΔΣΕ που έλαβαν μέρος στη μάχη καθώς και τα τραγούδια του ΔΣΕ και της ΕΑΜικής Αντίστασης.

Επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν στο Μουσείο των Κορυσχάδων, στη Βίνιανη και σε άλλες περιοχές-ορόσημα της δράσης του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, ενώ με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε ένα πλούσιο πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων, με πεζοπορίες, αθλητικά τουρνουά και αγώνα δρόμου.

Γεμάτοι με γνώσεις και εμπειρίες, τα μέλη της ΚΝΕ ήδη ετοιμάζονται για την επόμενη μεγάλη γιορτή της νεολαίας, το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» που θα απλωθεί τους επόμενους μήνες σε όλη τη χώρα και στους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς.