Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής την Δριτσέλη, στους Γεωργανάδες και τον Κλοκοτό Τρικάλων

2 1dritseli

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής την Παναγιώτα Δριτσέλη, επισκέφτηκε τους Γεωργανάδες και τον Κλοκοτό Τρικάλων, καθώς το πρόβλημα με την ακαταλληλότητα του νερού των χωριών παραμένει οξύτατο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνομίλησε με τους κατοίκους, οι οποίοι είναι πλέον σε απόγνωση, ενώ Δήμος Φαρκαδόνας, Περιφέρεια Θεσσαλίας και Υπουργείο Εσωτερικών συνεχίζουν να επιρρίπτουν τις ευθύνες του προβλήματος, ο ένας στον άλλο. Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπαραστέκεται στους κατοίκους, ενώ τους ενημέρωσε αναλυτικά και για τις ενεργητικές πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει άμεσα, στην κατεύθυνση της πίεσης των αρμοδίων για λύση στο πρόβλημα.

Οι κάτοικοι των χωριών αναφέρθηκαν επίσης και στα προβλήματα που ταλανίζουν την αγροτική παραγωγή. Φέτος οι αγροτικές οικογένειες θα δουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται σημαντικά, καθώς πέρα από τις δυσβάστακτες φορολογικές επιβαρύνσεις, βρίσκονται αντιμέτωπες και με μία σειρά νέων χρεώσεων και καθυστερήσεων στις πληρωμές που σχετίζονται με την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής.

Οι καθυστερήσεις στις επιστροφές του αγροτικού ΦΠΑ, η μη καταβολή των εξισωτικών ενισχύσεων και οι νέες κρυφές χρεώσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, μέσω ιδιωτικών εταιριών, για τις δηλώσεις αγροτικών ενισχύσεων του 2014 συμπληρώνουν το πάζλ οικονομικής αφαίμαξης του αγροτικού εισοδήματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους κατοίκους των χωριών της θεσσαλικής περιφέρειας και δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι η προστασία της οικονομίας της υπαίθρου και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων είναι απολύτως αναγκαίες συνθήκες για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

.