Κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Αποκατάσταση της Γέφυρας στο Ροπωτό

Κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Δημήτριο Κουρέτα  στην Αποκατάσταση της Γέφυρας στο Ροπωτό

     Επίσκεψη έκανε το πρωί της Παρασκευής 5/4 στο Ροπωτό στην αποκατασταθείσα εκεί Γέφυρα στον Άγιο Ιωάννη,  ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτριος Κουρέτας,      συνοδευόμενος από την  Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρύσα Ντιντή, τους Εντεταλμένους  Περιφερειακούς Συμβούλους Τεχνικών Έργων κ. Τσιάρα  Αθανάσιο, Δια Βίου Μάθηση κ, Αθανάσιο Ξάφο, Ευάλωτων Ομάδων κ. Δημήτριο Δαλαμάγκα, και τον κ. Άρη Κολιό συνεργάτη της Π.Ε. Τρικάλων.   

         Τον Περιφερειάρχη κ. Κουρέτα συνόδευε ο δήμαρχος Πύλης κ. Κωνσταντίνος Μαράβας με παρόντες τους συνεργάτες του Δημοτικούς Συμβούλους κ. Παναγιώτη Τσόλα , κ. Λαμπρινή Οικονόμου, τον Πρόεδρο της Δ.Κ. Ροπωτού κ. Κωνσταντίνο Πλιάτσικα, τον Γ.Γ. του Δήμου Πύλης κ. Στέφανο Παιδή  και τον πρώην Αντιδήμαρχο κ. Νίκο Κωνσταντάκο.

        Να θυμίσουμε ότι η παραπάνω γέφυρα υπέστη σοβαρές ζημιές στο ένα άκρο της με αποτέλεσμα να αποκοπή η κυκλοφορία της από τον περασμένο Σεπτέμβριο του 2023, από τις καταστροφικές πλημμύρες του Daniel.

         Και έτσι δόθηκε στην κυκλοφορία από την Παρασκευή 5 Απριλίου μετά από τις επίμονες προσπάθειες της Περιφέρειας Θεσσαλίας  και του Περιφερειάρχη κ. Κουρέτα, λύνοντας ένα τεράστιο πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πύλης και όχι μόνο.

       Το έργο της αποκατάστασης της γέφυρας χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

       Ο Δήμαρχος Κώστας Μαράβας στις δηλώσεις ευχαρίστησε τον κ. Κουρέτα για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην γέφυρα του Ροπωτού  και είναι  ένα έργο ουσίας, που έλυσε την ταλαιπωρία των ανθρώπων εδώ και επτά μήνες , όχι μόνο του Ροπωτού αλλά και την περιοχή της Καρδίτσας που ο δρόμος συνδέεται  μέσω της γέφυρας.

Στην συνέχεια ο κ. Κουρέτας ανέφερε, όπως είπε και ο Δήμαρχος είναι ένα σημαντικό έργο για την περιοχή, μαζί με τους συνεργάτες μου προσπαθήσαμε να εκτελέσουμε τις εργασίες όσο πιο σύντομα μπορούσαμε για να βοηθήσουμε την περιοχή.

Παρόμοιες αποκαταστάσεις θα γίνουν και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας.