Κλειστή η Αθηνών-Θεσσαλονίκης για τουλάχιστον 2 ημέρες ακόμα

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο συντονιστικό κέντρο Επιχειρήσεων της Λάρισας παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί αυτή την ώρα στις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία Daniel.

Η παροχή βοήθειας στους κατοίκους, η άντληση υδάτων, οι διανοίξεις δρόμων και οι υπόλοιπες εργασίες που απαιτούνται σε 21 χωριά της Θεσσαλίας που χτυπήθηκε από την καταστροφική κακοκαιρία Daniel ήταν η πρώτη προτεραιότητα που συζητήθηκε στην πρωινή σύσκεψη.

Τα συνεργεία της Πυροσβεστικής, του Στρατού και της Περιφέρειας, σε συνεργασία με τους δήμους, παρέχουν βοήθεια σε νερό, τρόφιμα, καύσιμα για γεννήτριες ή ό,τι άλλο αιτούνται οι τοπικές κοινότητες και οι κάτοικοι.

7 χωριά χωρίς οδική πρόσβαση

Από τα 21 χωριά, υπάρχουν 7 -Πηνειάδα, Κεραμίδι, Βλοχός, Μεταμόρφωση, Μάραθος, Κόρδα και Κοσκινάς- τα οποία δεν έχουν ακόμη οδική πρόσβαση, καθώς δεν έχει υποχωρήσει η στάθμη των υδάτων.

Σχετικά με την οδική πρόσβαση στην περιοχή του τριγώνου Λάρισα – Καρδίτσα – Τρίκαλα η κατάσταση έχει ως εξής: όλες οι βασικές οδικές αρτηρίες είναι πλέον ανοικτές, εκτός του άξονα Τρικάλων – Λάρισας, ο οποίος αυτή την ώρα είναι προσβάσιμος στα οχήματα παροχής βοήθειας και στα μηχανήματα τα οποία εκτελούν εργασίες προκειμένου να ανοίξει και να δοθεί στην κυκλοφορία.

Κλειστή η Αθηνών – Θεσσαλονίκης για τουλάχιστον 2 ημέρες ακόμα

Επίσης, ο αυτοκινητόδρομος Ε65 είναι ανοικτός, ενώ η ΠΑΘΕ (Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης) παραμένει κλειστή. Το κύριο πρόβλημα στην ΠΑΘΕ είναι το πλημμυρικό φαινόμενο και εκτιμάται πως θα χρειαστεί τουλάχιστον 2 εικοσιτετράωρα για να λυθεί το ζήτημα. Μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει στη σιδηροδρομική σύνδεση της Αθήνας με τη Θεσσαλονίκη, καθώς οι ζημιές στο σιδηροδρομικό δίκτυο είναι τεράστιες και η αποκατάσταση θα πάρει αρκετά μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Πρόβλημα υπάρχει, επίσης, και στη Γιάννουλη Λάρισας, λόγω της στάθμης των νερών του Πηνειού. Οι εργασίες καθαρισμού των υπόλοιπων επαρχιακών και δασικών δρόμων συνεχίζονται με κάθε διαθέσιμο μέσο, ενώ η Ελληνική Αστυνομία συνιστά στους οδηγούς που κινούνται στην περιοχή χαμηλές ταχύτητες και ιδιαίτερη προσοχή και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών που βρίσκονται στα σημεία.

Πηγή: www.iefimerida.gr