Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ερχεται νέα ισχυρή κακοκαιρία που θα θυμίζει “Ιανό”

Με άστατο καιρό ξεκινάει η εβδομάδα σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του Open Κλέαρχου Μαρουσάκη. Σήμερα είναι μια επικίνδυνη μέρα με ακραία φαινόμενα, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας συνεχίζει να στροβιλίζεται και να απασχολεί και τη χώρα μας.

Ο μετεωρολόγος σημειώνει πως στο τέλος της εβδομάδας νέο βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει τον καιρό όλης της χώρας, με τα φαινόμενα να ξεκινούν από το Ιόνιο και σταδιακά να μετακινούνται προς τα ανατολικά και βορειοανατολικά τμήματα της χώρας.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται κατά τη διάρκεια των φαινομένων να σημειωθούν χαλαζοπτώσεις και δυνατοί άνεμοι. Ο μετεωρολόγος έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook:

Το σκηνικό αυτό θα επιμείνει Τρίτη και Τετάρτη χωρίς μεγάλη ένταση αλλά όπως επισημαίνει ο κ. Μαρουσάκης από Πέμπτη ξεκινάει ένα νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που τα χαρακτηριστικά της θυμίζουν τον “Ιανό“.

“Δεν ξέρουμε ακόμα αν η κακοκαιρία θα έχει και τροπικά χαρακτηριστικά. Πρέπει να περιμένουμε τα προγνωστικά δεδομένα των επόμενων ημερών. Σε κάθε περίπτωση ο κίνδυνος είναι ακραίος από Πέμπτη και μετά”, σημειώνει ο κ.Μαρουσάκης.

thetoc.gr