ΚΚΕ(μ-λ) Τρικάλων: Πόλεμος… Ακρίβεια… Πανδημία… Πυρκαγιές… Να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας!

Το σύστημα της εκμετάλλευσης δεν κάνει διακοπές. Συνεχίζει ακάθεκτο μέσα στο καλοκαίρι την  αντιλαϊκή πολιτική του χειμώνα και την συμπληρώνει καίγοντας τα δάση και τις ζωές μας.

Οι  ιμπεριαλιστές  ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ρωσίας, έχουν στραμμένα  τα μάτια και τα όπλα τους στο πολεμικό μέτωπο της Ουκρανίας Οι πολεμικοί κίνδυνοι για τους λαούς αυξάνονται. Όλοι ανεξαιρέτως ρίχνουν τα βάρη στις πλάτες των λαών τους. Με το πλαφόν στη χρήση φυσικού αερίου θα ξεπαγιάσουν και θα πεινάσουν οι λαοί και είναι απολύτως βέβαιο πως οι πλούσιοι θα παραμείνουν χορτάτοι και ζεστοί μέσα στα πολυτελή σπίτια τους.

Οι αστικές τάξεις, της χώρας μας και της Τουρκίας τσακώνονται για  το Αιγαίο, και επιδιώκουν να φανατίσουν τους λαούς, αλλά  οι αμερικανο-ΝΑΤΟϊκοι έχουν απλωθεί στα γαλάζια του νερά με τα πολεμικά τους πλοία.

Οι φωτιές καταστρέφουν τη μια περιοχή μετά την άλλη, οι άνθρωποι χάνουν σπίτια και περιουσίες αλλά ο πρωθυπουργός είναι πολύ ευχαριστημένος από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα πύρινα μέτωπα η κυβέρνησή του! Εν τω μεταξύ, όσο επιμένει με τις  δηλώσεις του να απομακρύνει το ενδεχόμενο των εκλογών, τόσο το πολιτικό σκηνικό γεμίζει από προεκλογικά προγράμματα, προεκλογικούς καυγάδες και «λαγούς με πετραχήλια». Η κυβέρνηση μοιράζει ψίχουλα αφού πρώτα έχει αρπάξει το ψωμί απ’ το τραπέζι μας.

Η κυβέρνηση “εξαφάνισε” την πανδημία κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου ενώ έχουν γίνει χιλιάδες τα κρούσματα, ενώ στα νοσοκομεία που καταρρέουν, αυξάνονται οι διασωληνωμένοι και οι νεκροί.

Η ακρίβεια καλπάζει. Για να τα βγάλει πέρα ο κοσμάκης, περιορίζει όσο μπορεί αγορές και μετακινήσεις. Τα τρόφιμα που καταναλώνει ένα σπιτικό είναι λιγότερα σε ποσότητα  και ποικιλία. Ρούχα και παπούτσια φοριούνται μέχρι να διαλυθούν, τα φροντιστήρια των παιδιών και οι διακοπές περιορίζονται ή κόβονται εντελώς.

Η επίθεση στα δικαιώματα του λαού, των εργαζόμενων και της νεολαίας συνεχίζεται και σκληραίνει. Η αστυνομία παρακολουθεί τις κινήσεις και τη δράση της νεολαίας στα πανεπιστήμια, τρομοκρατεί και επιτίθεται σε κάθε αγώνα που διεκδικεί δικαιώματα. Η λεγόμενη «Δικαιοσύνη» που δείχνει μηδενική ανοχή στις παραβάσεις και τα πλημμελήματα όταν δικάζει τον φτωχό λαό, αφήνει ελεύθερους βιαστές και δολοφόνους παιδιών. Το σύστημα φασιστικοποιείται και ταυτόχρονα σαπίζει και βρωμάει.

Απέναντι σ’ όλα αυτά ο λαός πρέπει να βγει ξανά στο δρόμο του αγώνα, ν’ αντισταθεί και να διεκδικήσει! Δεν έχει να περιμένει τίποτα καλό από τη δήθεν αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ ή απ΄ το ΚΙΝΑΛ. Οι κάλπες που θα στηθούν όταν το αποφασίσει η κυβέρνηση, δεν θα βγάλουν μεσσία. Αντίθετα. Η επόμενη κυβέρνηση, όποια κι αν προκύψει με τον λαό στο περιθώριο, θα έχει πιο μεγάλα δόντια για να τον δαγκώσει.

Για να ζήσουμε πρέπει να αγωνιστούμε για το δίκιο και τη ζωή μας!