ΚΚΕ(μ-λ) Tρικάλων : Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους-απεργούς στο ΑΠΘ!

kkem-l

 

 

 

 

Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους-απεργούς στο ΑΠΘ!

Σήμερα τα ξημερώματα, της Παρασκευής 30 του Νοέμβρη 2012 τα φαντάσματα ζωντάνεψαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Στον ρόλο των χουντικών υπουργών Γκαντώνα και Σιφναίου, οι υπουργοί της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη. Στη θέση του πρύτανη των τανκς Σδράκα, ο πρύτανης Μυλόπουλος, που παρήγγειλε να γίνει η πιο οργανωμένη και τρομοκρατική επέμβαση της αστυνομίας στο ΑΠΘ, για πρώτη φορά σε τέτοια κλίμακα στα χρόνια της μεταπολίτευσης. Και στον ρόλο των άθλιων προπαγανδιστών του ψεύδους, της συκοφαντίας και της πιο τοξικής και επικίνδυνης λάσπης, οι σύγχρονοι Γεωργαλάδες, δηλαδή τα τσιράκια-δημοσιογράφοι των εργολάβων καναλαρχών και μεγαλοεκδοτών. Μαζί τους, οι νεοναζί Χρυσαυγίτες, που βρήκαν ευκαιρία να χύσουν δηλητήριο ενάντια στους αγώνες των εργατών. Άξιος ο μισθός όλων. Η σημερινή συγχορδία τους, θα γραφτεί στην ιστορία του εργατικού και φοιτητικού κινήματος της Θεσσαλονίκης, στην ιστορία του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου και θα αποτελεί μνημείο αίσχους και καταφρόνιας.
Όλους αυτούς ο λαός μας, οι εργαζόμενοι άνθρωποι, η νεολαία, θα τους κατατάξουν στην μαύρη λίστα με τα φαντάσματα του παρελθόντος, στην λίστα αυτών που καταδικάζει η ιστορία. Γιατί στο Αριστοτέλειο υπάρχουν τέτοιες άγραφες αλλά αξέχαστες λίστες. Στην μια φιγουράρουν τύποι που συνεργάστηκαν με την εξουσία και την καταπίεση σαν τον φον Βιζουκίδη και τον Σδράκα και στην άλλη ακτινοβολούν αυτοί που δεν υπέκυψαν και προστάτευσαν το Πανεπιστήμιο και τους αγωνιζόμενους μέσα σε αυτό σαν τον αξέχαστο Χ. Θεοδωρίδη και άλλους που τίμησαν την θέση τους. 
Το ΚΚΕ(μ-λ) καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την σημερινή εισβολή των ορδών των ΜΑΤ στον χώρο της Πρυτανείας του ΑΠΘ και την σύλληψη απεργών εργαζόμενων, που παλεύουν για δουλειά, αξιοπρεπή μεροκάματα και συνθήκες εργασίας, δηλαδή μερικά από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Ανθρώπινα δικαιώματα που καταπατούν οι εντολοδόχοι της Τρόικας, των Μνημονίων και της κυβέρνησης που υπηρετεί τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, τις πολυεθνικές και τους κάθε είδους εργολάβους. Καλεί τους εργαζόμενους και την νεολαία να σταθούν στο πλάι των εργατών που τους αντιμετωπίζουν σαν σκουπίδια και εγκληματίες, αυτοί που έκαναν την ζωή του ελληνικού λαού κόλαση ρίχνοντας την ζωή και τα δικαιώματα του στις χωματερές. 

Απαιτούμε την αθώωση των εργαζόμενων που σέρνονται στα δικαστήρια γιατί υπεράσπισαν το ιερό δικαίωμα στην ζωή και την εργασία

Στηρίζουμε την υπερήφανη στάση των εργαζόμενων που δεν σκύβουν το κεφάλι, δεν τρομοκρατούνται και συνεχίζουν τον αγώνα.