ΚΚΕ(μ-λ) Tρικάλων : Δολοφονική πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ κατά της Συρίας

Η δολοφονική πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ κατά της Συρίας σημαίνει

• ΑΠΟΤΟΜΗ ΟΞΥΝΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ- ΞΑΝΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΡΩΣΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ
• ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ!

• ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ-ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΙΛΟΠΟΛΕΜΑ- ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ
• ΟΙ ΛΑΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

1. Η πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ τα ξημερώματα της Παρασκευής 7 Απριλίου, μετά από εντολή του νέου προέδρου Τραμπ, ενάντια σε στρατιωτική βάση της συριακής κυβέρνησης, με 59 πυραύλους Τόμαχοκ, που εκτοξεύθηκαν από τα δύο αεροπλανοφόρα τους που περιπολούν στην Ανατολική Μεσόγειο, αποτελεί μια δολοφονική και τυχοδιωκτική ενέργεια του αμερικανικού ιμπεριαλισμού.
Αυτή η δολοφονική επίθεση, γίνεται με πρόσχημα τον άδικο και φρικτό θάνατο από τοξικό αέριο δεκάδων αμάχων της πόλης Χαν Σεϊχούν στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας που ελέγχεται από αντικαθεστωτικές ομάδες. Όταν έχουν μαζευτεί τόσα σιδερικά και τόσοι δολοφόνοι στην χώρα αυτή το λιγότερο που πρέπει να ενδιαφέρει τους προοδευτικούς ανθρώπους είναι ποιος απ’ όλους διέπραξε το έγκλημα. Αλλά και να γνωρίζει πως αυτό γίνεται από τους ιμπεριαλιστές και τα ενεργούμενά τους, εφαλτήριο για ακόμη μεγαλύτερα εγκλήματα. Άλλωστε οι υπεύθυνοι εκατοντάδων χιλιάδων τέτοιων δολοφονιών, αυτοί που μόλις πριν λίγες μέρες ματοκύλισαν για πολλοστή φορά αμάχους στο Ιράκ και πριν μερικές εβδομάδες ξανά την Υεμένη, δεν μπορούν να πείσουν τους λαούς πως κόπτονται για τους αθώους πολίτες. Όπως επίσης γεννά πολλά ερωτηματικά το γεγονός πως ο θάνατος με τοξικό αέριο των αμάχων, και για τον οποίον δεν υπάρχουν ακόμη αποδεικτικά στοιχεία για το ποιος το έπραξε, έγινε σε μια στιγμή που η νέα διοίκηση Τραμπ φαίνονταν να αποδέχεται την παρουσία του Άσαντ σε μια πολιτική λύση στο συριακό ζήτημα.

2. Η δολοφονική αυτή επίθεση σηματοδοτεί μια απότομη όξυνση του ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού και στέλνει πολλαπλά μηνύματα στους ανταγωνιστές των ΗΠΑ. Ιδιαίτερα φέρνει σε πρώτο πλάνο ξανά την αντιπαράθεση του αμερικανικού με τον ρώσικο ιμπεριαλισμό . Κατά δεύτερο στέλνει μήνυμα στην Κίνα γιατί δεν αποτελεί τυχαίο γεγονός πως η εντολή της επίθεσης δόθηκε λίγο πριν το δείπνο του Τραμπ με τον κινέζο ομόλογό του Ζι Ζιπίνγκ που βρίσκονταν στις ΗΠΑ για διμερείς επαφές με την αμερικανική ηγεσία!
Το λιγότερο είναι ότι αυτές οι εξελίξεις διαψεύδουν για μια ακόμη φορά και με τραγικό τρόπο για τους λαούς, την πολύμηνη αποπροσανατολιστική φλυαρία , στην οποία τσίμπησε και μέρος της αριστεράς, ότι τάχα οι δύο βασικοί ανταγωνιστές για την κυριαρχία στον πλανήτη, οι ΗΠΑ και η Ρωσία, μπορούν να βρεθούν «σύμμαχοι»! Ή ότι το ανέβασμα της αντιπαράθεσης με την Κίνα θα συνδυάζονταν με εγκατάλειψη του «τόξου» περικύκλωσης της Ρωσίας που εκτείνεται από τις Βαλτικές την Ουκρανία και τα Βαλκάνια έως τη Συρία και από εκεί στο μακρινό «δίδυμο» Πακιστάν-Αφγανιστάν! Αυτά είναι πταίσματα μπροστά στους παγκοσμιοποιητικούς μύθους με τους οποίους το σύστημα, το πολιτικό του προσωπικό αλλά και μεγάλο μέρος της αριστεράς αποκοίμιζαν τον λαό και προπαντός εξωράιζαν την αιματοβαμμένη πάλη των ιμπεριαλιστών για το ξαναμοίρασμα του πλανήτη.
Το σημαντικό είναι ότι οι λαοί βρίσκονται έτσι αφοπλισμένοι μπροστά στο ενδεχόμενο εξάπλωσης του πολέμου στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και σε εξελίξεις που δημιουργούν παγκόσμιους κινδύνους! Διότι ακόμη και αν δεχτούμε πως η τεράστια πυρηνική δύναμη αμερικάνων και ρώσων δρα αποτρεπτικά εκατέρωθεν για άλλου είδους σκέψεις, η επίθεση αυτή αντικειμενικά πριμοδοτεί την ένταση και την αναζωπύρωση του πολέμου στην Συρία και στην περιοχή. Ήδη το ISIS, εκμεταλλευόμενο την καταστροφή της βάσης αυτής από τους αμερικάνικους πυραύλους, εξαπέλυσε επίθεση ενάντια στα συριακά στρατεύματα του καθεστώτος Άσαντ, στην περιοχή της Παλμύρας.

3. Οι δηλώσεις Κλίντον προ ημερών για την ανάγκη να πληγεί η αεροπορία του Άσαντ, πέρα από την προφανή πίεση στη νέα διοίκηση, νομιμοποίησε την επιλογή της επιδρομής, η οποία, αν συνυπολογίσουμε και την επιδοκιμασία του Κογκρέσσου, είχε εν τέλει την έγκριση όλων των βασικών κέντρων του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Η αμερικανική αυτή επιδρομή συνιστά σ’ αυτό το πλαίσιο μια προσπάθεια της νέας διοίκησης να αντιμετωπίσει επί του πρακτέου τις κριτικές περί έλλειψης αποφασιστικότητας της και στέλνει πολλά μηνύματα στο εσωτερικό της αμερικανικής υπερδύναμης.
Ταυτόχρονα μέσω της επιδρομής, η νέα διοίκηση των ΗΠΑ, επιχειρεί να διαπιστώσει κατά πόσο μπορεί να ευθυγραμμίσει πίσω από τις επιδιώξεις των ΗΠΑ μια σειρά «πρόθυμους» και (κυρίως) «απρόθυμους» δυτικούς συμμάχους. Χαρακτηριστικά στο διάγγελμά του ο Τραμπ, κάλεσε «όλα πολιτισμένα έθνη» να πλαισιώσουν τις ΗΠΑ με στόχο να μπει «τέλος στη σφαγή και την αιματοχυσία στη Συρία, τερματίζοντας την τρομοκρατία όλων των τύπων και μορφών» βάζοντας έτσι και άλλα ερωτήματα όσον αφορά τις κινήσεις των ΗΠΑ την επόμενη μέρα. Οι έως τώρα εξελίξεις επιβεβαιώνουν πάντως ότι η επιλογή της δοκιμασμένης «συνταγής» της έντασης, λειτούργησε προς αυτήν την κατεύθυνση.
Έτσι μ΄ αυτήν την επίθεση ήρθαν να στοιχηθούν πλήρως όπως οι ίδιες άλλωστε δήλωσαν εμφατικά, η συνήθως ύποπτη Βρετανία, το μαντρόσκυλο των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή κράτος του Ισραήλ, και από κοντά η Πολωνία, η Σαουδική Αραβία, η Αυστραλία ενώ και η Τουρκία δήλωσε πως αυτό αποτέλεσε μια ευχάριστη εξέλιξη. Η γαλλική ηγεσία δηλώνοντας και αυτή την υποστήριξή της υπογράμμισε πως η επίθεση ήταν μια «προειδοποίηση προς ένα εγκληματικό καθεστώς» , και θέλοντας να επισημάνει τις δικά της αιματοβαμμένα σχέδια για την περιοχή τόνισε με εμφανή χαρά πως «το μέλλον της Συρίας δεν είναι με τον Άσαντ και οι ΗΠΑ αρχίζουν να αποσαφηνίζουν την θέση τους». Ο γερμανικός ιμπεριαλισμός θεώρησε «κατανοητή» την επίθεση θέτοντας ταυτόχρονα την διαφοροποίησή του με το να απευθύνει έκκληση για «μια υπό την αιγίδα του ΟΗΕ πολιτική λύση», όχι γιατί είναι φιλειρηνικός αλλά γιατί στρατιωτικά είναι νάνος. Στο ίδιο μήκος κύματος με την Γερμανία κινήθηκε και η ΕΕ μέσω δήλωσης της Κομισιόν. Τέλος την αμερικανική επιδρομή χαιρέτισε σύσσωμη η λεγόμενη συριακή αντιπολίτευση εκτιμώντας και ευελπιστώντας πως αυτή θα αναγκάσει τη Δαμασκό να γίνει «πιο σοβαρή» στις διαπραγματεύσεις στη Γενεύη και την Αστάνα.

4. Όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο, ο ρώσικος ιμπεριαλισμός, στήριγμα του καθεστώτος Άσαντ μαζί με το Ιράν, έσπευσε να καταδικάσει την «επίθεση κατά κυρίαρχου κράτους», όχι γιατί κόπτεται για τη Συρία και την κατάφορα παραβιασμένη κυριαρχία της, στην οποία και ο ίδιος συνεργεί, αλλά για να υπερασπίσει τις στρατιωτικές βάσεις που διαθέτει και ευρύτερα την θέση και τον ρόλο που έχει καταχτήσει δια των όπλων στην πολύπαθη αυτή χώρα. Σε μια εξέλιξη που δημιουργεί πρόσθετους κινδύνους κλιμάκωσης της έντασης από «λάθος» ή «κακό υπολογισμό», το Υπουργείο Εξωτερικών της δήλωσε: «Η Ρωσία αναστέλλει το μνημόνιο που έχει συνάψει με τις ΗΠΑ για την αποτροπή επεισοδίων και τη διασφάλιση της αεροπορικής ασφάλειας στη διάρκεια των επιχειρήσεων στη Συρία».

5. Η ένοχη σιωπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέναντι στην εγκληματική επίθεση των ΗΠΑ, δεν είναι ικανή να κρύψει το γεγονός πως συνεχίζει στα χνάρια των προκατόχων της, και για λογαριασμό της εξαρτημένης αστικής τάξης, παρέχει μέρα τη μέρα όλο και περισσότερες διευκολύνσεις στους αμερικανονατοϊκούς δολοφόνους, μετατρέπει την χώρα σε πλατφόρμα για τις πολεμικές εξορμήσεις τους με αντάλλαγμα την κυριαρχία απέναντι στο λαό. Σ΄ αυτήν την κατεύθυνση έχει ανοίξει τη συζήτηση για την 5ετή ή 10ετή ανανέωση της συμφωνίας για τη βάση της Σούδας ώστε οι ΗΠΑ να προβούν ανενόχλητοι σε μια επέκταση/αναβάθμιση αυτού του δολοφονικού προγεφυρώματος που στοχεύει τους λαούς και τις χώρες της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας Αφρικής αλλά και τον ίδιο τον λαό μας. Συζητά με τις ΗΠΑ την πιθανότητα νέας βάσης στο Αιγαίο (ακούγεται η Κάρπαθος), ενώ στην τελευταία επίσκεψη του Καμένου στις ΗΠΑ τέθηκε από τη νέα διοίκηση Τραμπ, η αναβάθμιση της στρατιωτικής συμβολής της χώρας με συμμετοχή πλοίου της ως συνοδευτικού στο ένα από τα δύο αεροπλανοφόρα που περιπολούν στην Μεσόγειο και από τα οποία σηκώθηκαν οι πύραυλοι ενάντια στη συριακή επικράτεια. Παράλληλα με το πρόσχημα των προσφυγικών ροών έχει παραδώσει το Αιγαίο στην αμερικανονατοϊκή αρμάδα SNMG2 η οποία συνδέεται άμεσα και βοηθά τον νατοϊκό στόλο της Μαύρης Θάλασσας, ελέγχοντας έτσι τις κινήσεις του ρώσικου στόλου σε όλο το μήκος του θαλάσσιου διαδρόμου Μαύρη Θάλασσα-Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο. Στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση εξυπηρέτησης των αμερικανονατοϊκών ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, εντάσσονται και οι τριμερείς-τετραμερείς συμμαχίες που εκπονεί η χώρα μας με το φασιστικό Ισραήλ, την χούντα της Αιγύπτου και την Κύπρο. Αυτή η πολιτική αντικειμενικά εμπλέκει τη χώρα στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, δημιουργώντας μεγάλους κινδύνους να μετατραπεί ο λαός μας σε κρέας για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών και των ανταγωνισμών τους.

6. Αν μαζί με το κομμάτιασμα της Συρίας που μπαίνει σε μια νέα φάση παροξυσμού, συνυπολογίσουμε στο Νότο την ανοιχτή πληγή της Λιβύης που ξανανοίγει πάλι με πρωτοβουλία των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, και στο Βορά την «παγωμένη» ουκρανική κρίση που ανά πάσα στιγμή μπορεί να αναθερμανθεί και την αύξηση της θερμοκρασίας που συμβαίνει ήδη στη βαλκανική πυριτιδαποθήκη. Αν συνυπολογίσουμε τις κόντρες των εξαρτημένων αστικών τάξεων σε Ελλάδα και Τουρκία μέσα σ’ ένα κλίμα σωβινισμού που αναπτύσσεται και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου και μέσα στο πλαίσιο που καθορίζει ο ιμπεριαλιστικός παράγοντας που εκμεταλλεύεται αυτές τις αντιθέσεις για να διαιωνίζει την επικυριαρχία του στις δύο χώρες. Αν συνυπολογίσουμε «τέλος» και την επιμονή με την οποία οι δυτικοί ιμπεριαλιστές προωθούν για την Κύπρο ένα σχέδιο διχοτόμησης με κύριο σκοπό την πραγματοποίηση ενός παλιού σχεδιασμού, την Κύπρο –αβύθιστο αεροπλανοφόρο για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ αλλά και ενεργειακό χώρο και κόμβο που θα συμβάλλει στην στρατηγική απεξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία, γεγονός που περιπλέκει ακόμα περισσότερο τις τεταμένες σχέσεις στην περιοχή και αυξάνει τις αντιθέσεις. Τότε καθίσταται όρος ζωής για το λαό μας και όλους τους λαούς της περιοχής, η προσπάθεια συσπείρωσης, συγκρότησης και ανάπτυξης αντιπολεμικού αντιϊμπεριαλιστικού κινήματος. Που συγκροτούμενο θα ξεπερνά τις πασιφιστικές αυταπάτες, αλλά και θα αντιπαρατίθεται ενεργά με τα μυθεύματα της παγκοσμιοποίησης που εξακολουθούν να λειτουργούν αποπροσανατολιστικά για τους λαούς. Που μπαίνοντας στον στίβο της πάλης ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό θα συνειδητοποιεί την αναγκαιότητα σύνδεσης αυτής της πάλης με την πάλη ενάντια στις αστικές τάξεις της περιοχής που αποτελούν στηρίγματα του ιμπεριαλισμού και των φιλοπόλεμων σχεδίων του. Που θα φωνάξει και θα παλέψει την μη αλλαγή των συνόρων διότι σ’ αυτή τη φάση δεν μπορεί κάτι τέτοιο να έχει κανένα προοδευτικό πρόσημο και έτσι να κάνουν συλλογική πεποίθηση ότι είμαστε σε μια περίοδο που «οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν». Ώστε να ξεπηδήσει από την ίδια την κατανόηση της κατάστασης το διπλό μέγα καθήκον που πρέπει αυτό το κίνημα να βάλει σαν στρατηγικό του στόχο: την αποτροπή του πολέμου και το διώξιμο των ιμπεριαλιστών από την περιοχή σαν απαραίτητο όρο για αυτήν την αποτροπή.

ΛΑΟΙ, ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ, ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ

ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ- ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΩΒΙΝΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟ

ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ- ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ-ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ /ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ

ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!