ΚΚΕ Τρίκαλα: 6 μήνες μετά τις πλημμύρες του Σεπτέμβρη. Η ιστορία πάει να επαναληφθεί ως τραγωδία

6 μήνες μετά τις καταστροφές των πλημμυρών του Σεπτέμβρη βρισκόμαστε μπροστά σ’ ακόμη μια «ειρωνεία της ιστορίας» .

Βρισκόμαστε με την τεράστια αγωνία να μην ξεχειλίσουν ξανά τα ποτάμια της περιοχής μας ,να μην καθιζήσουν και σαρίσουν δρόμοι ,να μην πνιγούμε ξανά !

Βρισκόμαστε με την «ψυχή στο στόμα» να κοιτάζουμε τον ουρανό και να ευχόμαστε να κόψει η βροχή!

Όμως μ’ ευχές και παρακάλια δε σώθηκε ποτέ κανείς , αφού και τα ποτάμια ξεχειλίζουν και πολλοί δρόμοι καταστράφηκαν και τα χωράφια κολυμπάνε ξανά στο νερό!

Γιατί 6 μήνες μετά βρισκόμαστε στα πρόθυρα της ίδιας τραγωδίας ;   Γιατί βρισκόμαστε ξανά στο έλεος ,μ’ ένα καιρικό φαινόμενο κατά πολύ υποδεέστερο του  “Daniel” και λίγο πολύ αναμενόμενο για την εποχή;

Μήπως γιατί ,παρά την τραγική εμπειρία του Σεπτέμβρη , δεν έχουν γίνει  ούτε οι στοιχειώδεις παρεμβάσεις αποκατάστασης ;

Μήπως γιατί,  η ανάληψη ευθύνης για την προστασία από τις πλημμύρες έχει γίνει «μπαλάκι» ανάμεσα σε δήμους –περιφέρεια Θεσσαλίας –κυβέρνηση, με τους κατοίκους της περιοχής να έχουν ζαλιστεί από την πολύ διαβούλευση, τις πάμπολλες συσκέψεις , τις άπειρες ανακοινώσεις κρατικών φορέων και παραγόντων, αλλά εν τέλει  «μηδεν εις το πηλίκον»;

Μήπως γιατί,  τα περίφημα πλάνα ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας ,που όλο τα ακούμε από την περιφέρεια και την κυβέρνηση και  ποτέ δεν τα είδαμε  ,  προσκρούουν πάνω στο κόστος , δηλαδή η προστασία της ζωής μας , της περιουσίας μας λογίζεται ως κόστος;

Τη στιγμή που δισεκατομμύρια ευρώ ξοδεύονται για πολεμικές δαπάνες – η χώρα μας «πρωταθλήτρια» δίνοντας το 3,5% του ΑΕΠ, ξεπερνώντας και τις ΗΠΑ!

Τη στιγμή που εκατοντάδες εκατομμύρια δίνονται ως επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές σε επιχειρηματικούς ομίλους ,οι οποίοι «συνεισφέρουν» μόνο το 7% του κρατικού προϋπολογισμού. 

Ε Όχι! Φτάνει πια ! Τέρμα η κοροϊδία! Τέρμα η εκμετάλλευση! Οι ζωές  μας δεν είναι λογιστικό κόστος και «χασούρα» για τα συμφέροντα κάποιων λίγων! 

Καλούμε τους κρατικούς φορείς και τους ανάλογους μηχανισμούς προστασίας (είτε είναι του δήμου ,είτε της περιφέρειας ,είτε των αρμόδιων υπουργείων ) να πάρουν άμεσα μέτρα ,να τεθούν σε επιφυλακή , στην υπηρεσία αποτροπής αλλά και άμεσης αποκατάστασης ζημιών.

Καλούμε το λαό της περιοχής μας σε ετοιμότητα για την προστασία της ζωής και περιουσίας του. Η τραγωδία του Σεπτέμβρη μας εξόπλισε με μεγάλη πείρα αλληλοβοήθειας , αλληλεγγύης ,πρωτοβουλίας ,διεκδίκησης .  Αποδείχτηκε πως ο ίδιος ο λαός μπορεί να σώσει το λαό ,όταν το κράτος επιλεκτικά κωφεύει και εθελοτυφλεί !  Η αξιοποίηση αυτής της  πολύτιμης πείρας  μπορεί να δυναμώσει το αναπτυσσόμενο λαϊκό κίνημα για την προστασία της ζωής και της λαϊκής περιουσίας ,να επιβάλει λύσεις σύμφωνα με τις λαϊκές ανάγκες.

Το ΚΚΕ ήταν ,  είναι και θα είναι  μέσα και μπροστά σε κάθε τέτοια προσπάθεια .