KKE (μ-λ) Τρικάλων : Να αντισταθούμε μαζικά!

kke m-l shmaia

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ! ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ! ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ!

Ενα προκλητικό αντιλαϊκό πακέτο μέτρων, χειρότε- ρο από οτιδήποτε έχει παρουσιαστεί μέχρι σή- μερα, φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη Βουλή για προέγκριση. Μετά το κατάπτυστο κείμενο που συνυπέ- γραψε με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, (δηλαδή με σύσσωμο το μπλοκ του «ΝΑΙ») με το οποίο ξαναέδινε πειστήρια υπο- ταγής στους λεγόμενους «θεσμούς» της τρόικας και κουρέλιαζε τις ελπίδες για κάτι καλύτερο όσων στήριξαν το απατηλό ΟΧΙ του πρόσφατου κάλπικου δημοψηφί- σματος, η ψευτοαριστερή κυβέρνηση Τσίπρα-Καμένου φέρνει στη Βουλή ένα τερατούργημα που μπροστά του ωχριά η πρόταση των τροϊκανών που απορρίφθηκε στο δημοψήφισμα. Ένα τερατούργημα που, με πρόσχημα τη διευθέτηση του χρέους, ξεκινάει ένα νέο γύρο άγριας λιτότητας και άγριας επίθεσης στα δικαιώματα λαού και εργαζομένων. Να, πού οδήγησε η δήθεν «σκληρή διαπραγμάτευση», να πού οδήγησαν τα παχιά λόγια για «έναν άλλο αέρα» στην ΕΕ.

Να, πού οδήγησαν οι αυταπάτες ότι δήθεν υ- πάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης με τους ιμπερια- λιστές-δυνάστες της ΕΕ, ότι δήθεν υπάρχουν περιθώρια φιλολαϊκής διακυβέρνησης στα πλαίσια της ιμπεριαλι- στικής λυκοσυμμαχίας της ΕΕ: διαιώνιση και επέκταση της λιτότητας, της φτώχειας, της δυστυχίας και της εξαθλίωσης του λαού μας, μεγαλύτερη φοροληστεί- α, τσάκισμα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, κι άλ- λες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Η νέα αντιλαϊκή κυβερνητική πρόταση, το νέο αυτό μνημόνιο, δεν είναι παρά η προφανής κατάληξη μιας συνεχούς πορείας υποχωρήσεων και υποταγής του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι το τίμημα που καλείται να πληρώσει ο λαός για να επιβεβαιωθεί το προεκλογικό «ανήκουμε στη Δύση» του Τσίπρα. Ένας λαός που έδωσε πρωτόγνωρες μάχες ενάντια στα μνημόνια των ιμπεριαλιστών. Ένας λαός που για δύο ολόκληρα χρόνια συγκρούστηκε με τις δυνάμεις κατα- στολής για να μην περάσει ο κοινωνικός και εργασιακός μεσαίωνας. Ένας λαός που με τους αγώνες του έδωσε πνοή και ελπίδα. Ένας λαός που οδηγήθηκε στο να ε- γκαταλείψει το δρόμο του αγώνα, από αυτούς που του έταζαν την εύκολη λύση της κάλπης, και της ανάθεσης σε ψευτομεσσίες τύπου Τσίπρα.

Ένας λαός που αφέθηκε αβοήθητος να αντιμετωπίσει τους καθημερινούς ασφυκτικούς εκβιασμούς και τις απειλές του ξένου και ντόπιο κεφάλαιου, των ιμπεριαλι- στών και των ΜΜΕ, προκειμένου να αποδεχτεί χωρίς αντιρρήσεις τη νέα συμφωνία-μνημόνιο. Ένας λαός με την πλάτη στον τοίχο, που θα πληρώσει τα σπασμένα ακόμη και αν οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών δεν επιτρέψουν τελικά την υπογραφή συμφωνίας Ένας λαός που σήμερα αναγκάζεται να στριμώχνεται στις ουρές της νέας ληστείας των μισθών, των συντάξε- ων και του εισοδήματός του. Και το μόνο που έχουν να του τάξουν είναι ακόμα περισσότερες αυταπάτες ότι θα επανέλθει η προηγούμενη κατάσταση. Ποια προηγούμε- νη κατάσταση, αλήθεια; Η κόλαση των μνημονίων τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα έτριβε στα μούτρα των δανειστών; Οι ιμπεριαλιστές και οι υποτακτικοί τους μπορούν και να αντιμετωπιστούν, να κοντραριστούν και να νικηθούν.

Όχι, όμως, από λαούς-ψηφοφόρους, φοβι- σμένους θεατές των εγκλημάτων που γίνονται σε βάρος τους. Αλλά από λαούς ενωμένους και οργανωμένους, που μάχονται και γίνονται πρωταγωνιστές των εξελίξε- ων. Ούτε η αναζήτηση νέων προστατών στα πλαίσια της Δύσης ή τα λοξοκοιτάγματα προς την Ανατολή, ούτε ένα άλλο νόμισμα σε μια χώρα που θα παραμέ- νει βαθιά εξαρτημένη και καπιταλιστική, θα ανακό- ψουν την άγρια επίθεση του κεφαλαίου και την ι- μπεριαλιστική επεκτατικότητα. Ό,τι κέρδισαν λαός και εργαζόμενοι, το κέρδισαν μέσα από αγώνες σκληρούς, ενάντια σε έναν αντίπαλο που ήταν, είναι και θα παρα- μείνει αδίστακτος. Και μόνο μέσα από τέτοιους αγώνες θα μπορέσουμε να υπερασπιστούμε ξανά τους μισθούς και τις συντάξεις, τα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα. Μόνο μέ- σα από τη συγκρότηση ενός μαζικού λαϊκού Μετώπου Αντίστασης και Διεκδίκησης θα μπορέσουμε να ακυ- ρώσουμε το νέο γύρο της άγριας αντιλαϊκής επέλασης.

ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ-ΜΝΗΜΟΝΙΟ ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΜΙΣΘΟΥΣ και ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ !

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ! ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ ! ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΕ ! ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ !

.