Υλικά
Μερίδες: 6
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κέικ με σπανάκι, μυζήθρα και λιναρόσπορους, αρχικά ζεσταίνουμε, σε φαρδιά κατσαρόλα, 50ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρουμε το κρεμμυδάκι για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και τον άνηθο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα αυγά, το γιαούρτι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τους λιναρόσπορους.
- Προσθέτουμε τα σοταρισμένα υλικά και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τη μυζήθρα και ανακατεύουμε ξανά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Λαδώνουμε μια μέτρια φόρμα του κέικ, μακρόστενη ή στρογγυλή με τρύπα στη μέση, και αδειάζουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε.
- Ψήνουμε για 50 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό και στεγνό ένα λεπτό μαχαίρι που θα βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
- Σερβίρουμε, το κέικ με σπανάκι, μυζήθρα και λιναρόσπορους, χλιαρό ή όταν κρυώσει.