Κεφτέδες γαλοπούλας με ντομάτα και κρέμα

Eλαφριοί, υγιεινοί, οι κεφτέδες με κιμά γαλοπούλας είναι μια πολύ ωραία ιδέα για το καθημερινό τραπέζι, πόσο μάλλον όταν κοκκινίζουν και νοστιμίζουν– με μια πλούσια σάλτσα ντομάτας με κρέμα γάλακτος και τριμμένη παρμεζάνα. Μπορείτε να τους σεβίρετε με ρύζι, ζυμαρικά ή όποια άλλη γαρνιτούρα προτιμάτε.

Υλικά

  • 1 κιλό κιμάς από φιλέτο γαλοπούλας
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο
  • 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 5-6 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 2 κουτ. γλυκού ανάμεικτα θυμάρι, ρίγανη και βασιλικό
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 500 γρ. τριμμένες ντομάτες
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο, τα καρότα και το σέλινο. Αφήστε τα σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  2. Βάλτε σε ένα μπολ τον κιμά, το μείγμα με τα σοταρισμένα λαχανικά, το αυγό, το τριμμένο ψωμί και τα μυρωδικά.
  3. Αλατοπιπερώστε και ζυμώστε το μείγμα. Πλάστε μεγάλους κεφτέδες και αλευρώστε τους. Τηγανίστε τους σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα.
  4. Βάλτε τις τριμμένες ντομάτες στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώστε και προσθέστε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο. Αφήστε τη σάλτσα να πάρει μια βράση και ρίξτε τους κεφτέδες.
  5. Μαγειρέψτε για 7-8 λεπτά σε μέτρια ένταση και προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε, αφήστε στη φωτιά για 3-4 λεπτά, ρίξτε την παρμεζάνα και ανακατέψτε ακόμα μια φορά.

ethnos.gr