Και επίσημα υποψήφιος για την προεδρία της FIFA ο Πλατινί

platini-co

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της FIFA επιβεβαίωσε και επίσημα την Τετάρτη ο Μισέλ Πλατινί, κάνοντας λόγο για ανάγκη «μιας νέας αρχής» στην Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

«Εβαλα στην ίδια ζυγαριά το προσωπικό μου μέλλον με αυτό του ποδοσφαίρου», πρόσθεσε ο Γάλλος, ο οποίος φιλοδοξεί να γίνει διάδοχος του Σεπ Μπλάτερ, μετά την παραίτηση του τελευταίου στον απόηχο του σκανδάλου διαφθοράς που συγκλόνισε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο τους τελευταίους μήνες.

Από την πλευρά του, ο εν δυνάμει αντίπαλος του νυν επικεφαλής της ΟΥΕΦΑ για την προεδρία, πρίγκιπας Αλί Μπιν Αλ-Χουσεΐν εξέφρασε τις αμφιβολίες του για την υποψηφιότητα Πλατινί, ο οποίος, σημειώνεται, ότι χαίρει της στήριξης των συνομοσπονδιών τεσσάρων Ηπείρων (Νότιας Αμερικής, Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής, Ευρώπης και Ασίας).

Υπενθυμίζεται ότι οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου θα διεξαχθούν σε έκτακτο συνέδριο της FIFΑ στην Ζυρίχη, στις 26 Φεβρουαρίου. Οσοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα, έχουν προθεσμία μέχρι τις 26 Οκτωβρίου.

kathimerini.gr