Και αυτός ο εκβιασμός των εργοδοτών του ΟΛΥΜΠΟΣ θα πέσει στο κενό

 

olympos

 

 

 

Η διοίκηση  του εργατουπαλληλικού κέντρου Λάρισας έκανε την παρακάτω ανακοίνωση 

Τρομαγμένοι από την επιτυχία της 48ωρης απεργίας οι εργοδότες της γαλακτοβιομηχανίας ΟΛΥΜΠΟΣ, αφού δεν κατάφεραν ούτε με τους εκφοβισμούς των εργαζομένων, ούτε με τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έφεραν από την ΤΥΡΑΣ, ούτε με την αστυνομία, να την σπάσουν, επιστρατεύουν τώρα άλλες γκαγκστερικές μέθοδες εκβιασμού των εργαζομένων, προσπαθώντας να τους στρέψουν εναντίον του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών και του ΕΚΝΛ, για να συνεχίσουν ανενόχλητοι να τσακίζουν μισθούς και ωράρια. Θα σπάσουν ξανά τα μούτρα τους και τώρα και στο μέλλον. Το άδικο θα τους πνίξει.

Το κείμενο που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 9/2/2012, ως ανακοίνωση 69 εργαζομένων της  γαλακτοβιομηχανίας ΟΛΥΜΠΟΣ, συντάχθηκε από την εργοδοσία και είναι καθαρά προϊόν άσκησης απίστευτων τρομοκρατικών και εκβιαστικών μεθόδων, που ξεπερνούν ακόμα και εκείνων της χούντας. Μετά την υφαρπαγή, με τις ίδιες μεθοδεύσεις της υπογραφής των εργαζομένων για την δήθεν εκλογή του προϊστάμενου λογιστηρίου ως εκπροσώπου της δήθεν Ένωσης Προσώπων και την δήθεν συμφωνίας τους για μείωση των μισθών και την κατάργηση του 8ωρου, τώρα απαίτησε στα ίσια να  υπογράψουν ότι δεν θέλουν το σωματείο και τα στελέχη του που εργάζονται στον ΟΛΥΜΠΟ, να τους εκπροσωπούν.

Συγκεκριμένα ο βιομήχανος Σαράντης, συγκέντρωσε τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο την Τέταρτη 7/2/2012 και με οργίλο ύφος απαίτησε να διαλέξουν οι εργαζόμενοι με ποιον είναι . «Η εγώ οι αυτοί (εννοώντας του συνδικαλιστές); Αποφασίστε ¨δημοκρατικά¨. Και τελειώνοντας τους είπε ότι αν δεν γίνει αυτό που θέλει αυτός θα το κλείσει και θα φύγει.

Την Πέμπτη 8/2/2012 κυκλοφόρησε ένα κατάπτυστο χαρτί με τον ωμό εκβιασμό «ερώτημα»:   .

«θέλω να με εκπροσωπούν ως εργαζόμενο της εταιρίας γαλακτοβιομηχανία Λάρισας ΟΛΥΜΠΟΣ, οι:

1.Λιολιος Πάρις  2.Καλέτσιος Κων/νος  3.Τσερβούλης Βασίλειος, οι οποίοι σημειωτέον είναι ο πρόεδρος, ο Γραμματέας και αντιπρόεδρος του σωματείου;

Και από κάτω είχε ένα  ΝΑΙ  και ένα ΟΧΙ.

Μέσα στη φούρια του ίσως ξέχασε να τους ζητήσει να διορίσουν απευθείας τον ίδιο ως εκπρόσωπο τους .  Η υπογραφή έμπαινε επί τόπου μπροστά στο στέλεχος της επιχείρησης και το έντυπο παραλαμβάνονταν αμέσως από το  στέλεχος της εταιρίας.

Πρόκειται για ωμό εκβιασμό που δεν έχει προηγούμενο.

Όσοι απ΄τους αναγνώστες έζησαν το ναι και όχι της χούντας το 1973, θα θυμούνται ότι υπήρχε παραβάν και κάλπη. Εδώ τα στελέχη του ΟΛΥΜΠΟΣ τα θεώρησαν περιττά .

Αλλά και παρ’ όλες τις εκβιαστικές μεθόδους, συγκέντρωσαν 69 από τους 125 που σημαίνει ότι οι υπόλοιποι 56 εργαζόμενοι  αρνήθηκαν να υποκύψουν στον ωμό εκβιασμό τους.

Όσον αφορά τις «κατηγορίες» της εργοδοσίας, για τα στελέχη του ΕΚΝΛ και του ΠΑΜΕ, ότι ήταν στην πρώτη γραμμή της απεργιακής μάχης και φρουράς, αυτό αποτελεί τιμή για εμάς και όχι ψόγος.

 

Όσον αφορά ποιος πήρε την απόφαση να πραγματοποιηθούν αυτές οι κινητοποιήσεις στον ΟΛΥΜΠΟ  το γνωρίζουν πολύ καλά οι συντάκτες της ανακοίνωσης αυτής, ότι μετά τα μέτρα που πήραν οι εργοδότες  όπου μειώνονται τα μεροκάματα από  16,2% έως και 53%, η πλειοψηφία των εργαζομένων  που δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχθούν αυτές τις μειώσεις, με πρωτοβουλία του συνδικάτου γάλακτος ν. Λάρισας  παρά την τρομοκρατία που υφίστανται , συγκεντρωθήκαν στο εργατικό κέντρο και ομόφωνα εξουσιοδότησαν το συνδικάτο, την ομοσπονδία και το Εργ. Κεντρο να αποφασίσουν κινητοποιήσεις για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα.

Αυτές οι αποφάσεις για κινητοποιήσεις είχαν ανακοινωθεί στην εταιρία εδώ και πολύ καιρό -με εξαίρεση την ημερομηνία- αλλά οι συγκεκριμένοι εργοδότες δεν έχουν συνηθίσει να συνομιλούν με συνδικάτα που δεν είναι του χεριού τους.

Όσον αφορά για την ομάδα περιφρούρησης που ήταν στην πύλη του εργοστασίου δεν είναι κάτι καινούριο που συνέβη μονό στον ΟΛΥΜΠΟ .Πάντα σε απεργίες είτε πανελλαδικές είτε κλαδικές είτε σε κάποιο εργοστάσιο τα στελέχη του Εργ. Κέντρου, των πρωτοβαθμίων σωματείων και του ΠΑΜΕ   συμμετέχουν  στην περιφρούρηση .

Ιδιαιτέρα αυτή την περίοδο που η αυθαιρεσία και η τρομοκρατία εντείνεται θα επιδιώξουμε να είναι ακόμα πιο μαζική η περιφρούρηση στα εργοστάσια.

Όσον αφορά τον ΟΛΥΜΠΟ που οι συγκεκριμένοι εργοδότες χρησιμοποιούν απίστευτες μεθόδους για να τρομοκρατούν τους εργαζομένους, να είναι σίγουροι ότι ο αγώνας εναντία στην αυθαιρεσία τους μόλις άρχισε και θα συνεχιστεί μέχρι να πάρουν πίσω τα αντεργατικά μετρά τους και να σταματήσουν να συμπεριφέροντε στους εργαζομένους σαν δικτάτορες.

 

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΡΑ  ΟΠΟΙΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ .

 

ΕΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΡΔΗ  ΠΟΥ ΤΑ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ  ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ .

 

ΝΑ  ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ.

                                Για την Διοίκηση

 

      Ο Πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Τσιαπλές Αναστάσιος                      Λιόλιος Πάρις