Καθησυχαστικός για την διατήρηση των σχολών στα Τρίκαλα εμφανίστηκε ο Υφ. Παιδείας Δημ. Μπαξεβανάκης

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, σήμερα το απόγευμα από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα, ο Υφυπουργός Παιδείας της κυβέρνησης Δημήτρης Μπαξεβανάκης με αφορμή την διήμερη επίσκεψη του στο νομό Τρικάλων.

Ο Υφυπουργός ανέφερε ότι ο βασικός λόγος της επίσκεψης του στην περιοχή μας είναι για την ενημέρωση και επιθεώρηση της επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης στο νομό, τονίζοντας ότι, επισκεπτόμενος τα δύο ΕΠΑΛ της πόλης, ο νομός Τρικάλων είναι από τους νομούς που το πρόγραμμα της μαθητείας κινείται πολύ ικανοποιητικά.

Εκτενή αναφορά έκανε και για τα ειδικά σχολεία, υποστηρίζοντας πως οι μισοί, από τους εκπαιδευτικούς που έχουν διοριστεί φέτος, έχουν διοριστεί στα ειδικά σχολεία, ενώ μόνο την τελευταία διετία έχουν λειτουργήσει 30 νέα ειδικά σχολεία στη χώρα, μεταξύ των οποίων και το ειδικό επαγγελματικό γυμνάσιο Τρικάλων. Ένα άλλο ζήτημα που έθιξε ο κ. Μπαξεβανάκης ήταν η ενσωμάτωση των προσφυγόπουλων που φοιτούν στο 2ο γυμνάσιο Τρικάλων στην εκπαιδευτική κοινότητα, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα ενδεχόμενης απομάκρυνσης των πανεπιστημιακών σχολών από τα Τρίκαλα και στην εκπαιδευτική υποβάθμιση του νομού, σε σχέση με την Λάρισα και τον Βόλο εμφανίστηκε καθησυχαστικός, δηλώνοντας άγνοια και λέγοντας πως δεν είναι στα πλάνα του Υπουργείου μια τέτοια προοπτική, αν και το προηγούμενο διάστημα έχει τεθεί σαφώς μια τέτοια κατεύθυνση, με τα δημοσιεύματα των τοπικών φορέων στον τύπο.

Εμφανίστηκε αντίθετος με το «πέρασμα» των σχολείων στους δήμους, τονίζοντας πως την εκπαιδευτική πολιτική της χώρας την χαράζει του Υπουργείο Παιδείας και όχι η τοπική αυτοδιοίκηση. Επίσης έκανε αναφορά και για τα σχολικά γεύματα στο νομό Τρικάλων, λέγοντας πως θα ξεκινήσουν και πάλι μετά την περίοδο του Πάσχα.

Τέλος σε ερώτηση του trikalaIN για τις πρόσφατες εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις στα Τρίκαλα, σχετικά με χρονίζοντα αιτήματα του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Τρικάλων και της ΕΛΜΕΤ, αλλά και για τις υποβαθμίσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων της περιοχής, δήλωσε πως δεν υπάρχει καμία τέτοια προοπτική (η πρόσφατη απόφαση για συγχώνευση του 3ου και 32ου Δημοτικών σχολείων τον διαψεύδει) και πως κανένας από τους παραπάνω συλλόγους δεν ζήτησε συνάντηση και διάλογο μαζί του.

Στην συνέντευξη Μπαξεβάνη, παραβρέθηκαν και οι τρείς τοπικοί Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστος Σιμορέλης.