Με κάθε επισημότητα ο εορτασμός καθαγιασμού των υδάτων στα Τρίκαλα

Παρουσία πλήθους κόσμου λόγω των καλών καιρικών συνθηκών και με κάθε επισημότητα και θρησκευτική ευλάβεια γιορτάστηκε και φέτος στα Τρίκαλα, ο εορτασμός του καθαγιασμού των υδάτων.

Κατά την τελετή κατάδυσης του Τίμιου Σταυρού στα νερά του Ληθαίου ποταμού από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομο, τυχερός στάθηκε ο τριτοετής σπουδαστής της ΣΜΥ Γεώργιος Καλούτσικος με καταγωγή από την Δράμα, ο οποίος ύστερα από αρκετή ώρα προσπάθειας ανεύρεση του από όλους όσοι βούτηξαν, τον εντόπισε τελικά και τον ανέσυρε χαρούμενος, κερδίζοντας τις ευχές όλων.

Λίγο νωρίτερα ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος πέταξε άλλες δύο φορές τον Σταυρό στο νερό, αλλά γρήγορα τον ξανατράβηξε επάνω, αφήνοντας τους 5-6 τολμηρούς να βουτήξουν στα νερά του Ληθαίου άδοξα.

Αμέσως μετά ο τυχερός που ανέσυρε τον Σταυρό, τον παρέδωσε στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη, παίρνοντας την ευλογία του και ένα χρυσό σταυρό ως «έπαθλο» για την πράξη του. Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία που βρέθηκε εκεί, με προεξέχοντα τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, ζήτησαν από τον Διοικητή της ΣΜΥ Ταξίαρχο Δημήτριο Τσιπίδη, να μεριμνήσει ώστε να δοθεί τιμητικά άδεια στον σπουδαστή της ΣΜΥ που ανέσυρε τον Σταυρό.

Λίγο νωρίτερα, παρουσία σύσσωμης της Θρησκευτικής, Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, είχε προηγηθεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, ενώ μετά την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στα νερά του Ληθαίου ποταμού, η πομπή με τον ίδιο σχηματισμό επέστρεψε στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου και έγινε η απόλυση.