Κατερίνα Παπακώστα στον FM 100 Ράδιο Ζυγός: Εργάστηκα σκληρά όλα αυτά τα χρόνια μόνη μου, σας ευχαριστώ όλους!

 

Την πρώτη της συνέντευξη αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, παραχώρησε το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή «ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση στην ενημέρωση», που παρουσιάζουν ο Δημήτρης Παδιός και η Βιβή Μαργαρίτη στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, η νέα Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Κατερίνα Παπακώστα.

Η κ. Παπακώστα σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων, απάντησε πως η υφυπουργοποίηση της ήταν κάτι που δεν το περίμενε, βαθιά όμως μέσα της πίστευε πως κάποια στιγμή θα ερχόταν η ώρα να επιβραβευτούν η εργατικότητα, η σοβαρότητα, η αποτελεσματικότητα και η προσφορά της όλα αυτά τα χρόνια στη κυβέρνηση και το νομό και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε στον πρόσφατο ανασχηματισμό, πως η στιγμή αυτή ήρθε και είναι τώρα. 

«Με πήρε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός τηλέφωνο και μου το ανακοίνωσε. Τον ευχαρίστησα από καρδιάς για την τιμή και του είπα Πρόεδρε ευχαριστώ και θα φροντίσω να μην σε διαψεύσω ποτέ για την επιλογή σου στο πρόσωπο μου.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας άνθρωπος άξιος και ικανός, που παρά τις αρχικές μου επιφυλάξεις στο πρόσωπο του όταν εξελέγη Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, διαπίστωσα πως με το παράδειγμα του, το όραμα που έχει για τον τόπο και την σκληρή του δουλειά, σε κερδίζει αμέσως. Είναι ηγέτης με όλη την σημασία της λέξης. Παραβρέθηκα στην ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης μαζί με τον σύζυγο μου. Στεναχωρήθηκα όμως που δεν πρόλαβε να έρθει η κόρη μου από την Κομοτηνή, όπου σπουδάζει. Μόνο στα όνειρα μου φανταζόμουν πως θα περνούσα κάποτε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου. Θέλω μέσω της εκπομπής σας, να ευχαριστήσω θερμά την οικογένεια μου, τους φίλους, τους συνεργάτες, εσάς τους δημοσιογράφους και όλο τον κόσμο που ήταν και είναι πλάι μου όλα αυτά τα χρόνια και με στηρίζει. Δεν τους απογοήτευσα ποτέ, το ίδιο θα κάνω και τώρα μέσα από την θέση της Υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Ευχαριστώ όμως και όλους αυτούς που με πολέμησαν και με κατηγόρησαν όλα αυτά τα χρόνια, γιατί με έμαθαν να είμαι πιο δυνατή. Εργάστηκα σκληρά όλα αυτά τα χρόνια μόνη μου και χωρίς να έχω πλάτες από πουθενά και χωρίς εξαρτήσεις, για το νομό και τους ανθρώπους του και γνώρισα χαρές αλλά και μεγάλες πίκρες, γιατί θα πρέπει να ξέρετε ότι στην πολιτική οι πίκρες είναι περισσότερες και οι χαρές μετρημένες. Με την Υπουργό Σοφία Ζαχαράκη είμαστε φίλες και θα έχουμε μια άψογη συνεργασία μαζί, για το καλό της κάθε ελληνικής οικογένειας. Μας περιμένει πολύ δουλειά και σίγουρα εντός των επόμενων ημερών όταν θα έχω πλήρη ενημέρωση του αντικειμένου μου, θα τεθούν και οι πρώτες προτεραιότητες για την στήριξη της οικογένειας κα της κοινωνικής συνοχής».