Κατερίνα Παπακώστα: Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να πετύχουμε

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης για όλες τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, έδωσε το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή «ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση» στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, η Βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Παπακώστα.

Η Τρικαλινή Βουλευτής απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων Δημήτρη Παδιού και Γιάννη Πιτσογιάννη, έκανε εκτενή αναφορά σε σημαντικά θέματα που υπάρχουν στην πολιτική ατζέντα, όπως στην απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να θέσει «μνημόνιο» στο ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, προκειμένου αυτό να οδηγηθεί στην εξυγίανση του, χαρακτηρίζοντας απολύτως σεβαστή την απόφαση του Πρωθυπουργού να διαγράψει από την δύναμη των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας τον Θοδωρή Ζαγοράκη, παρόλο που με τον τελευταίο την συνδέει σχέση στενής φιλίας.

Αναφερόμενη στις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, η Κατερίνα Παπακώστα ανέφερε πως δεν θεωρεί απίθανη την δημιουργία ενός «θερμού» επεισοδίου με τους Τούρκους, αποκλείοντας όμως την πιθανότητα κάτι τέτοιο να οδηγήσει σε μια γενικευμένη σύρραξη μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών. Λόγος έγινε και για την τοποθέτηση πλέγματος στο Αιγαίο για την απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα μεταναστευτικών ροών, με την Κατερίνα Παπακώστα να υπογραμμίζει την αισιοδοξία της, πως κάτι τέτοιο θα έχει τα θετικά αποτελέσματα που όλοι αναμένουμε. «Εμείς πιστεύουμε πως υπάρχουν θαλάσσια σύνορα, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι αντίθετος σε μια τέτοια λογική. Γεγονός που αποτελεί μια από τις σημαντικές μας διαφορές στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος», συμπλήρωσε η κ. Παπακώστα.

Η ίδια ερωτηθείσα να κρίνει συνολικά το κυβερνητικό έργο, δήλωσε πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητες και τις επιλογές του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει άλλη επιλογή από το να πετύχει, για το καλό της χώρας και των Ελλήνων.

Τέλος σε προσωπικό επίπεδο, τόνισε πως θα συνεχίσει να εργάζεται σκληρά και αθόρυβα για το νομό, όπως άλλωστε έχει κάνει μέχρι σήμερα στην προσωπική και επαγγελματική της σταδιοδρομία, έχοντας ως στόχο να αναδεικνύει και να προωθεί προς επίλυση μικρά και μεγάλα θέματα του νομού, ενώ ένα από το προσωπικά της πρόσφατα επιτεύγματα είναι η δέσμευση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για την ίδρυση τμήματος μεταγωγών στα Τρίκαλα, που αποτελούσε πάγιο και χρόνια αίτημα της Δ.Α Τρικάλων.