Καταβούτας: Σε καλή κατάσταση οι πιστοποιημένες παιδικές χαρές στο δήμο-Στόχος οι 42 σήμερα να φτάσουν τις 60

Για την κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή στις παιδικές χαρές εντός των ορίων του Δήμου Τρικκαίων, ύστερα και από το άτυχο περιστατικό με τον σοβαρό τραυματισμό του 8χρονου κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη, μίλησε στο trikalaIN.gr ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων και αρμόδιος για τις παιδικές χαρές Γιώργος Καταβούτας.

Όπως επεσήμανε ο κ. Καταβούτας, οι αρμόδιες υπηρεσίες διενεργούν εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλες τις παιδικές χαρές, ώστε να εντοπιστούν τυχόν προβλήματα και να προληφθούν πιθανά ατυχήματα. Η εικόνα που παρουσιάζουν αυτή την στιγμή οι παιδικές χαρές εντός των ορίων του Δήμου είναι πολύ καλή, ενώ σε 2-3 που εντοπίστηκαν ελλείψεις σε υποδομές ή εξαρτήματα, έχει κινηθεί η διαδικασία της επισκευής ή αντικατάστασης τους. Σε κάποια χωριά οι παιδικές χαρές είναι παλιάς χρήσης και γίνεται προσπάθεια να αποξηλωθούν και να αντικατασταθούν, όσο το δυνατό νωρίτερα.

«Σήμερα που μιλάμε, υπάρχουν εντός των ορίων του δήμου μας 42 πιστοποιημένες παιδικές χαρές και στόχος μας είναι μέχρι την λήξη της παρούσας θητείας, να φτάσει αυτός ο αριθμός άνω των 60. Επίσης στόχος μας είναι να υπάρχουν σε όλο τον δήμο μόνο πιστοποιημένες παιδικές χαρές και θα εστιάσουμε πολύ να υλοποιήσουμε τους δύο αυτούς στόχους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καταβούτας.