Καταβούτας: Παραδίδουμε ένα ιδιαίτερο και εξαιρετικό έργο στη πόλη

Για την ολοκλήρωση και παράδοση προς χρήση του λαογραφικού μουσείου Τρικάλων, μίλησε στο trikalaIN.gr o Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Τρικκαίων Γιώργος Καταβούτας.

Όπως επεσήμανε σχετικά ο Αντιδήμαρχος «Ολοκληρώσαμε πρόσφατα ένα έργο πραγματικά εξαίρετο, σίγουρα ιδιαίτερο, πολλών κατασκευαστικών λεπτομερειών
Πρόκειται για το Λαογραφικό Μουσείο Τρικάλων το διατηρητέο κτίριο επί της οδού Γαριβάλδη, που κατασκευάστηκε το 19ο αιώνα. Το 1978 το ακίνητο χαρακτηρίστηκε ως έργο τέχνης ως ένα χαρακτηριστικό δείγμα νεοκλασικού κτηρίου του βορειοελλαδικού χώρου. Αποτελεί ίσως το μοναδικό κτήριο της πόλης των Τρικάλων κατασκευασμένο με εμφανή λιθοδομή και ψαμμίτη. Με την πάροδο του χρόνου, είχαν προκληθεί αρκετές φθορές κυρίως στο εσωτερικό του, οι οποίες έχρηζαν άμεσης αποκατάστασης. Μετά από εκτενή μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου άρχισε η συντήρησή του σε συνεργασία με την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων.
Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου παραδόθηκε από την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών , προς χρήση στη Δ/νση Πολιτισμού και από το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 το πανέμορφο κτίσμα υποδέχεται επισκέπτες/τριες από τα Τρίκαλα και όλη τη χώρα, ενώ αυτό το Σάββατο 17/12 πραγματοποιείται η πρώτη έκθεση σε ακόμη έναν νέο χώρο τέχνης και πολιτισμού για το Δήμο μας».