Καταρρέουν. Ήρθε η ώρα του Καρανίκα!

Το ένα χτύπημα να διαδέχεται το άλλο. Τα επιδόματα έχουν δημιουργήσει εκρηκτικό κλίμα στο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό να αναζητεί πολιτική διέξοδο. Ωστόσο, η πραγματικότητα δεν του το επιτρέπει, καθώς αυξάνονται συνεχώς, οι δικαιούχοι του επιδόματος ενοικίου. Αρχίζει πλέον να σχηματίζεται ουρά από υπουργούς που σπεύδουν να δηλώσουν ότι θέλουν να επιστρέψουν τα χρήματα που εισέπραξαν, στο Δημόσιο.

Το περίφημο σκάνδαλο της Novartis πέρασε πια σε δεύτερη μοίρα,και το αδιέξοδο Τσίπρα ήρθε να συμπληρώσει η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για προανακριτική επιτροπή, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για το αδίκημα της απιστίας των υπουργών Υγείας Κουρουμπλή, Ξάνθου και Πολάκη.

Η αλαζονεία τους ήταν τέτοια που νόμιζαν ότι η υποκρισία τους θα θριαμβεύσει, στοχεύοντας στην αφέλεια των ψηφοφόρων τους. Τυφλωμένοι όμως από την κομματική κουτοπονηριά τους δεν κατανοούν ότι δεν υπάρχει πια κανένα ηθικό έρεισμα στο ακροατήριό τους, παρά μόνο το πελατειακό όφελος των δημοσίων υπαλλήλων. Επιπλέον, δεν περίμεναν ότι οι στοχοποιημένοι πολιτικοί της δικογραφίας τους θα αντιδράσουν με τόσο δυναμικό τρόπο, επιστρέφοντας το μένος και την “αλητεία” που την θεωρούσαν μόνο δικό τους προτέρημα.

Έρχονται εν τω μεταξύ, κι άλλα. Το μέτωπο Καμμένου παραμένει ανοιχτό. Στην ΝΔ έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να καταθέσουν αίτημα για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία. Εξαιτίας της Τούρκικης προκλητικότητας η πρόταση αναβλήθηκε προσωρινά. Σίγουρα, όμως, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί και επισήμως.

Μόνο μια διέξοδος υπάρχει για τον Αλέξη Τσίπρα και μάλιστα κάτω από το καθεστώς πανικού: ο ανασχηματισμός! Όχι βέβαια για να σώσει την χαμένη παρτίδα αλλά για να πιαστεί πλέον από τα μαλλιά του, τη στιγμή που τα κύματα φουσκώνουν γύρω του δραματικά. Εν ολίγοις, ήρθε η ώρα να αποκαλύψει το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης που για τρία χρόνια τώρα, κρύβεται πίσω από δήθεν “σοσιαλδημοκρατικές” εξάρσεις και προσαρμογές στην αστική δημοκρατία που τόσο σιχαίνεται.

 Του προτείνω λοιπόν, αντί να επιμείνει σε μία τεχνοκρατική αναβάθμιση της κυβέρνησής του, ας κάνει επιτέλους υπουργούς τον Καρανίκα και τον Πάντζα, να πανηγυρίσουμε όλοι. Να βγούμε στους δρόμους από ενθουσιασμό για την ειλικρίνεια των προθέσεών του.

Δεν νομίζω ότι έχει πια νόημα η συνέχεια της απάτης. Ούτε για μας ούτε και για τους ξένους που βλέπουν πια το παιχνίδι
να χάνεται για τον “αγαπημένο” τους πειθήνιο πρωθυπουργό. Ακόμα και αν ανανεώσει τον βασικό κορμό του κυβερνητικού σχήματος με Πιτσιόρλα ή άλλους υπερκομματικούς υπουργούς, δύσκολα θα συγκρατήσει την κάθοδο και την κατάρρευση.

Κατά συνέπεια, ας οργανώσει την αυθεντική ομάδα κρούσης που θα παίξει πιο αποδοτικά τον ρόλο της εν όψει της απέλπιδας προσπάθειας για διάσωση. Επιχειρώντας τον διχασμό, την πόλωση και τον πλήρη εξευτελισμό τους.

Γιατί ούτως ή άλλως, εκεί θα καταφύγουν μέχρι τις εκλογές. Είπαν τόσα ψέματα και πότισαν με τόσο μίσος την ελληνική κοινωνία που μόνο με αυτή την εκπροσώπηση θα δείξουν το αληθινό πρόσωπό τους.

Άρχισαν με Λαφαζάνη, Κωνσταντοπούλου και Στρατούλη. Ας τελειώσουν οριστικά με Καρανίκα, Πολάκη και Γιώργο Πάντζα…