Καταγγελία για το εργατικό ατύχημα στα Μ. Καλύβια

ergatiko_atixima

 

 

 

 

 

Καταγγελία της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων για το εργατικό ατύχημα στα Μεγάλα Καλύβια.

 

Καταγγέλλουμε στην εργατική τάξη του Νομού Τρικάλων, τους υπεύθυνους για το εργατικό ατύχημα που συνέβη στον συνάδερφο Φ.Τ. μέσα στο χώρο δουλειάς (πρώην CRETA FARM στα Μεγάλα Καλύβια) κατά την ώρα εργασίας, συνέπεια της έλλειψης στοιχειωδών μέτρων προστασίας των εργαζόμενων τόσο από την πλευρά του εργοστασίου όσο και από τη μεριά του εργολάβου, αλλά και συνέπεια της έλλειψης ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

 

Το ατύχημα κόστισε στον συνάδερφο τον ακρωτηριασμό και των δύο ποδιών του, ενώ και η ίδια του η ζωή βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Οι καπιταλιστές στο κυνήγι του κέρδους γίνονται πλέον κυριολεκτικά επικίνδυνοι για τη σωματική μας ακεραιότητα και για την ίδια μας τη ζωή.

Μαζικοποιώντας τα σωματεία μας, απαιτώντας μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, με γενική πολιτική απεργία διαρκείας, να ανατρέψουμε ΤΩΡΑ την κυβέρνηση των καπιταλιστών, η οποία προωθεί και νομοθετεί την εργοδοτική αυθαιρεσία και ασυδοσία.

Να εγκαθιδρύσουμε μια δική μας κυβέρνηση, την εργατική κυβέρνηση, η οποία πρέπει να πάρει μέτρα προστασίας της εργασίας, προστατεύοντας έτσι την ίδια τη ζωή και το μέλλον μας σαν τάξη.

Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων

 

 

 

.