Καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς στο Δήμο Πύλης

gefira_pilis_copy_copy

 

 

 

Μετά από πρόταση της ΠΕΔ Θεσσαλίας για να καταγραφεί η πολιτιστική κληρονομιά των Δήμων της Θεσσαλίας, ο Δήμος Πύλης καλεί τους προέδρους των Τ.Κ. καθώς και τους πολιτιστικούς συλλόγους του Καλλικράτειου Δήμου Πύλης να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Θα πρέπει να καταγραφούν  χώροι Πολιτισμού όπως: Μουσεία, μνημεία, ιδιωτικές συλλογές, παραδοσιακοί οικισμοί, κτίρια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, πνευματικά κέντρα, βιβλιοθήκες, θέατρα καθώς και οι εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα σε κάθε Τ.Κ. και συγκεκριμένα:

 

Πάγιες πολιτιστικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ που πραγματοποιούνται (χώρος, περιεχόμενο και εποχή ημερομηνία εκδηλώσεων), καταγραφή ιστορικών προσωπικοτήτων συγκεκριμένης περιοχής και να αναφερθεί εάν γίνονται κάποιες εκδηλώσεις προς τιμήν του, άλλες τοπικές εκδηλώσεις ή πολιτιστικά γεγονότα ή έθιμα που δεν περιλαμβάνονται στα παραπάνω.

Η καταγραφή αυτή θα είναι η αρχή ενός μεγάλου εγχειρήματος που θα καταλήξει σε ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό προβολής , σύνδεσης και προώθησης αυτού του αποθέματος, με στόχο να επιφέρει σημαντικά οφέλη στην κοινωνία και οικονομία του τόπου μας.

Για περισσότερες πληροφορίες :Γραφείο Αντιδημάρχου Πολιτισμού Ιωάννη Κουτσονάσιου, τηλ.2431028001 και Φράγκο Απόστολο, δημοτικό κατάστημα Φήκης, τηλ.2431352333.

 

.