Κατ. Παπακώστα: Η κυβέρνηση θέτει ως πρώτη προτεραιότητα της την στήριξη στους πιο αδύναμους

Για μια σειρά από θέματα και τις όλες τις πολιτικές εξελίξεις που απασχολούν την επικαιρότητα σε κεντρικό επίπεδο, μίλησε το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση του Δημήτρη Παδιού στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, η Βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Παπακώστα.

Αναφορικά με τις ανατιμήσεις στην ενέργεια και κατ΄επέκταση σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, η κ. Παπακώστα τόνισε πως πρόκειται για ένα παγκόσμιο φαινόμενο και όχι μόνο Ελληνικό, με την κυβέρνηση να κάνει ότι μπορεί για να στηρίξει όλη την κοινωνία και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους. Ήδη, όπως ανέφερε, η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε γενναία επιδοματική στήριξη σε όλους ανεξαρτήτων εισοδηματικών κριτηρίων, με την κοινή συμφωνία των Υπουργών Οικονομικών και Ενέργειας.

Ερωτηθείσα να σχολιάσει την αντιπαράθεση Μητσοτάκη-Τσίπρα στη Βουλή για την Ελληνογαλλική συμφωνία, η Τρικαλινή Βουλευτής υπογράμμισε πως ένιωσε υπερήφανη στη Βουλή που αποτελεί μέρος αυτής της κυβέρνησης, που επιτελεί ένα πολυεπίπεδο έργο, προσπαθώντας από τη μια ανασυντάξει τη χώρα μέσω επενδύσεων και μείωσης των φόρων και την στρατηγική προσπάθεια της κυβέρνησης να συνάψει συμμαχίες με ευρωπαϊκές δυνάμεις, έναντι των συνεχών απειλών της Τουρκίας. Η Ελληνογαλλική συμφωνία και συμμαχία είναι  μια ιστορική συμμαχία, που ποτέ άλλοτε στα χρονικά δεν έχει συναφθεί τόσο συμφέρουσα και γρήγορη συμφωνία. Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε στη Βουλή με πλήρη άρνηση από την αρχή, κάτι έπρεπε να πει και αυτός. Στην πολιτική κάποιες φορές πρέπει να δρας και υπερβατικά, αυτό ο κ. Τσίπρας δεν το έχει. Το εθνικό συμφέρον πρέπει να μπαίνει πάντα πάνω από οποιαδήποτε μικροπολιτική σκοπιμότητα.

Η Κατερίνα Παπακώστα σχολίασε και την διαγραφή του Κων/νου Μπογδάνου από την ΚΟ της ΝΔ, υποστηρίζοντας πως δίκαια και πολύ σωστά ο Πρωθυπουργός πήρε μια τέτοια απόφαση, με αφορμή τις εμπρηστικές δηλώσεις του Βουλευτή. Πρέπει σ΄αυτή την χώρα επιτέλους να αφήσουμε πίσω τη διχόνοια και το διχασμό και δυστυχώς μας καταδυναστεύει ακόμη μέχρι σήμερα.

Τέλος ερωτηθείσα να κάνει  μια εκτίμηση του πιθανού χρόνου των επόμενων εκλογών, η κ. Παπακώστα τόνισε πως η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα εξαντλήσει την τετραετία, πλην ενός πολύ απρόοπτου ενδεχομένου, όπως είναι π.χ. ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία.

 

Ακούστε την συνέντευξη της κ. Παπακώστα στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://soundcloud.com/user-872129712-148208898/fm100-9102021?fbclid=IwAR1T_reINtUciKrEU19lWY1X1IXIfAFqbRqq5hwDHHiqaVuMAxjSOX5Z-jc