«Καρφιά» Γεννηματά σε Μητσοτάκη για… «υποτακτικούς» – Τι απαντά η Νέα Δημοκρατία

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με αφορμή την συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε τον αρχηγό της ΝΔ ότι «είναι υποτακτικός της Μέρκελ» για να πάρει απάντηση από την Νέα Δημοκρατία ότι «υποτακτικοί υπάρχουν αλλά όχι στη ΝΔ».

Η κα Γενημματά εκτόξευσε τα «πυρά» της και στον Κυριάκο Μητσοτάκη θέτοντας το ερώτημα γιατί παρουσίασε το πρόγραμμα της ΝΔ για την έξοδο της χώρας από την κρίση στην Άγγελα Μέρκελ και όχι στον ελληνικό λαό. «Έχουμε ήδη έναν υποτακτικό, δεν χρειαζόμαστε άλλον» επισήμανε με νόημα.

Συγκεκριμένα, η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 FM εξέφρασε την εκτίμηση πως η χώρα χρειάζεται μια ευρύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και τα δύο πρώτα κόμματα που θα προκύψουν από μια ενδεχόμενη εκλογική διαδικασία, θα πρέπει να συμμετάσχουν σε μια μελλοντική κυβέρνηση. Όπως είπε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, το δίλημμα πλέον είναι εθνική συνεννόηση ή εθνική καταστροφή.

Η κ. Γεννηματά ανέφερε για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές ότι αυτή θα καταλήξει σε νέα μέτρα και νέα βάρη για την κοινωνία, σημειώνοντας πως παρατήρησε μια αλλαγή στην κυβερνητική στάση αφού κατά το πρόσφατο παρελθόν η επιχειρηματολογία ήταν «δεν ψηφίζουμε νέα μέτρα», ενώ τώρα είναι «δεν κάνουμε υποχώρηση στις αρχές μας». Επίσης επανέλαβε ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι «κίβδηλη και fake» λέγοντας πως πρέπει να ηττηθεί.

Μετά από τις δηλώσεις της κ. Γεννηματά, η ΝΔ απάντησε με την εξής ανακοίνωση: «Ως γνωστόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταθέτει το εθνικό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο από την κρίση στην ελληνική κοινωνία, συζητώντας διαρκώς με τους πολίτες και τους κοινωνικούς φορείς.

Για το ίδιο σχέδιο, ενημέρωσε την Καγκελάριο της Γερμανίας, γιατί μιλά την ίδια γλώσσα εντός και εκτός Ελλάδας. Άλλωστε, η κυρία Γεννηματά, ως Υπουργός της Κυβέρνησης συνεργασίας Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, γνωρίζει πολύ καλά ότι οι αξιόπιστες σχέσεις με τους εταίρους της χώρας δεν είναι ένδειξη υποτακτικότητας. Υποτακτικοί υπάρχουν… Αλλά όχι στη Νέα Δημοκρατία».

thecaller