Κανελόνια γεμιστά με λαχανικά σοτέ

Υλικά

  • 500γρ. κανελόνια
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μέτρια μελιτζάνα φλάσκα
  • 1 μεγάλο κολοκύθι
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης κόκκινες
  • 2 καρότα καθαρισμένα
  • 200γρ. κολοκύθα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρους, σε μικρούς κύβους
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Διαδικασία
Πλένετε, σκουπίζετε και καθαρίζετε όλα τα λαχανικά. Τα κόβετε σε μικρούς κύβους, όσο γίνεται στο ίδιο μέγεθος. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC.

Βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά, σε δυνατή φωτιά. Ρίχνετε όλα τα λαχανικά (μελιτζάνα, κολοκύθι, πιπεριές, καρότα, κολοκύθα, κρεμμύδι) και σοτάρετε ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν και να πάρουν χρώμα, για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για 2 λεπτά ακόμα.

Αδειάζετε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε τον μαϊντανό, την ντομάτα, την πάπρικα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά. Λαδώνετε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο. Με ένα μικρό κουτάλι γεμίζετε τα κανελόνια ένα ένα και τα τοποθετείτε στο ταψί. Ανακατεύετε σε ένα μπολ τον χυμό ντομάτας και τον ζωμό και ρίχνετε το μίγμα πάνω στα κανελόνια.

Σκεπάζετε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνετε στον φούρνο για 40 λεπτά. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε το φαγητό για 10 λεπτά ακόμα. Το αφήνετε να σταθεί για 15 λεπτά και σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Φωτογραφία – Food Styling: Παναγιώτης Μπελτζινίτης