Κανείς πια δεν… ακούει τον Τσίπρα

Εχουν μείνει μόνο 13 ημέρες έως τις εθνικές κάλπες. Και το σημαντικότερο στοιχείο της προεκλογικής περιόδου είναι ότι πια σχεδόν κανείς δεν ασχολείται με όσα λέει ο απερχόμενος πρωθυπουργός

Αλλά γιατί να ασχοληθεί κανείς; Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να επιμένει στην ίδια «κουραστική» ρητορική: «η Ν.Δ. θα γυρίσει τη χώρα στις μαύρες μέρες του ΔΝΤ». Συνεχίζει να ποντάρει στην καταστροφολογία για τον Κυριάκο που θα γίνει πρωθυπουργός και θα πίνει το… αίμα των πολιτών.

Ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποιεί και πάλι το δίλημμα με το οποίο ηττήθηκε με δέκα μονάδες διαφορά στις ευρωεκλογές. Ετσι κι αλλιώς βέβαια δεν έχει και κάτι άλλο να πει. Οσες παροχές είχε να δώσει τις έδωσε πριν από τις 26 Μαΐου. Τι άλλο θα μπορούσε να πει; Να μιλήσει για τις επενδύσεις όταν καθ’ όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησής του ο ΣΥΡΙΖΑ τις μπλόκαρε με κάθε τρόπο; Εδώ παρέλαβε το Ελληνικό ως σχεδόν μισοτελειωμένη υπόθεση και το παραδίδει ύστερα από σχεδόν πέντε χρόνια στην επόμενη κυβέρνηση για να ξεκινήσει το πρότζεκτ.

ΝΑ μιλήσει για τη διαχείριση του κράτους και των οργανισμών του; Oπως ήταν αναμενόμενο με τις πολιτικές που ακολούθησε η κερδοφόρα το 2014 ΔΕΗ τώρα βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της χρεοκοπίας. Οι επίσης -τότε- κερδοφόρες αστικές συγκοινωνίες μπαίνουν μέσα κάθε χρόνο εκατοντάδες εκατομμύρια. Η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων έγινε μόνο στα… χαρτιά, ενώ το μισθολογικό κόστος του Δημοσίου εκτινάχθηκε λόγω των αθρόων προσλήψεων συμβασιούχων και μετακλητών.

ΕΣΧΑΤΩΣ μετά τη συντριβή των ευρωεκλογών άρχισε να ψελλίζει κάποια πράγματα για τη μεσαία τάξη και για φοροελαφρύνσεις. Αλλά κανείς δεν τον πιστεύει. Πώς να τον πιστέψει, άλλωστε, όταν μέχρι πριν από δύο μήνες επέμενε ότι δεν θα… χαραμίσει την επιδοματική πολιτική για να μειώσει φόρους.

ΑΚΟΜΑ και στην Παιδεία και την Υγεία τα πράγματα είναι χειρότερα. Ο «τυφώνας» Γαβρόγλου έχει δημιουργήσει ένα άνευ προηγουμένου μπάχαλο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το οποίο θα κατανοήσουν οι φοιτητές μόλις αρχίσει να υλοποιείται η… αντιμεταρρύθμιση του υπουργού. Ενώ στην Υγεία η περιβόητη «πρωτοβάθμια φροντίδα» που διαφημιζόταν από την αρχή της τετραετίας τελικά κατέληξε σε φιάσκο.

Ο Αλέξης Τσίπρας, λοιπόν, δεν έχει να πει κάτι άλλο, παρά να καταστροφολογεί για την επόμενη κυβέρνηση. Γι’ αυτό και οι πολίτες δεν ασχολούνται πια μαζί του. Ολες οι εταιρίες δημοσκοπήσεων δείχνουν μια διαφορά μετά 8 και 12 μονάδων. Ακόμα και η Prorata -που επί χρόνια φιλοξενούνταν στη «φιλική» για τον ΣΥΡΙΖΑ «Εφημερίδα των Συντακτών»- στο τελευταίο της γκάλοπ εμφανίζει μια μέση ψαλίδα 11 μονάδων!

ΣΤΗΝ πραγματικότητα ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποδεχθεί την ήττα του. Ακόμα και οι επιθέσεις του κατά της Ν.Δ. δεν αφορούν στο «κεντρικό παιχνίδι», αλλά στην προσπάθεια να συγκρατήσει τις διαρροές του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΠΑΣΟΚ και τον Βαρουφάκη. Γιατί, το μεγάλο στοίχημα πλέον για τον απερχόμενο πρωθυπουργό είναι να καταφέρει να πιάσει πάλι το 23% των ευρωεκλογών, καθώς φοβάται ότι αν υποχωρήσει πιο χαμηλά τότε θα βρεθεί εκτεθειμένος στους συντρόφους του οι οποίοι τον περιμένουν στη… γωνία.

eleftherostypos.gr