«Καμίνι» η χώρα τουλάχιστον μέχρι τις 25 Ιουλίου: Οι πόλεις που θα «ψηθούν»

Σε «καμίνι» διαρκείας μετατρέπεται η χώρα, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για καύσωνα με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που αποτελούν σημαντική απειλή για την ανθρώπινη υγεία.

Σύμφωνα με το meteo, οι πολύ θερμές για την εποχή καιρικές συνθήκες -ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα επιμείνουν έως και την Παρασκευή (12/07).

Ειδικά στη νησιωτική και παράκτια Δυτική Ελλάδα, στο Ανατολικό Αιγαίο και στην βόρεια και κεντρική ηπειρωτική χώρα, η επικινδυνότητα λόγω της θερμής επιβάρυνσης θα φτάσει σε «πολύ υψηλό έως και ακραίο επίπεδο».

«H επικράτηση ισχυρών ανέμων βόρειας διεύθυνσης πάνω από το Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας αναμένεται να συμβάλει στη διατήρηση της επικινδυνότητας λόγω θερμής επιβάρυνσης σε χαμηλά σχετικά επίπεδα (μέτριο έως υψηλό) καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου 10-12 Ιουλίου 2024 σε αυτές τις περιοχές, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η Ανατολική Αττική, οι Κυκλάδες και η Κρήτη», τονίζει το meteo.

 
heatmeteo.jpg

Οι απειλές για την ανθρώπινη υγεία ανάλογα με το επίπεδο της θερμής επιβάρυνσης από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών – meteo.gr

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών – meteo.gr

Αναφέρει ακόμη πως στις επιβαρυμένες βιομετεωρολογικά περιοχές, η επικινδυνότητα είναι ακόμα υψηλότερη για τους άνω των 65 και ιδιαίτερα γυναίκες ηλικιωμένες, και για ανθρώπους που εργάζονται σε εξωτερικό περιβάλλον.

Οι πέντε πόλεις που θα «ψηθούν» έως τη Δευτέρα (15/07)

Για «μαραθώνιο ζέστης» προειδοποιεί την ίδια ώρα ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας και παρουσιάζει τις αναμενόμενες θερμοκρασίες των επόμενων ημερών σε έξι μεγάλες πόλεις της χώρας. Διευκρινίζει ωστόσο ότι οι τιμές των θερμοκρασιών σε τοπικό επίπεδο ενδέχεται να έχουν αποκλίσεις.

 
tsatrafillias.jpg

Η πορεία της θερμοκρασίας σε 5 πόλεις μέχρι τη Δευτέρα (15/7) από τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια. cnn.gr

Γιώργος Τσατραφύλλιας/Facebook