Καμίλα Βαλιέβα: Ξεκίνησε προπονήσεις και περιμένει την απόφαση για τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες

Η Καμίλα Βαλίεβα, η οποία είναι το “πρόσωπο” των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, προπονήθηκε ξανά σήμερα (12/2), αναμένοντας τις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων, σχετικά με το μέλλον της στην κορυφαία διοργάνωση.

Η 15χρονη πατινέζ, μπήκε πρώτη στο προπονητικό παγοδρόμιο, συνοδευόμενη από την Αννα Στσερμπάκοβα, με την οποία προπονούνται μαζί και την προπονήτρια, Ετερι Τουτμπερίτζε. Η προπόνηση της Βαλίεβα, είχε διάρκεια 40 λεπτά και μάλιστα στο πρώτο της άλμα, είχε πτώση. Μόλις επανέλαβε το πρόγραμμα της ενόψει του ατομικού, που αρχίζει την Τρίτη (15/2), η Βαλίεβα έσπευσε κοντά στην Τουτμπερίτζε, η οποία της μίλησε για αρκετή ώρα στο αυτί και την αγκάλιασε. Η νεαρή Ρωσίδα, η οποία φορούσε μαύρο καλσόν και σορτς με πράσινο τοπ και τα μαλλιά της “πιασμένα” σε κότσο, επανέλαβε εκ νέου το πρόγραμμά της.

Μόλις ολοκλήρωσε την προπόνηση της, η Βαλίεβα, διέσχισε την μεικτή ζώνη, χωρίς να σταματήσει, συνοδευόμενη από δύο Ρώσους αξιωματούχους.

Αναφερόμενη σε όσα έχουν συμβεί με πρωταγωνίστρια την αθλήτρια της, η Τουτμπερίτζε, σχολίασε: “Είμαι απολύτως βέβαιη, ότι η Καμίλα είναι αθώα και καθαρή. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει ένα πρωτόκολλο ενεργειών που δεν μπορούμε να αποφύγουμε. Δεν έχουμε εγκαταλείψει σε καμία περίπτωση την αθλήτρια, είμαστε με τους αθλητές μας με πόνο και χαρά μέχρι τέλους”, ενώ από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ρωσικής Ομοσπονδίας Καλλιτεχνικού Πατινάζ, Αλεξάντερ Γκορτσκόφ, δήλωσε: “Πρόκειται για μια τρελή ιστορία, που εγείρει πάρα πολλά ερωτήματα. Για άλλη μια φορά επαναλαμβάνω, πως δεν έχουμε καμία αμφιβολία για την ειλικρίνεια της αθλήτριας μας”.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ