Καμία αντίδραση ακόμη από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής

Βουβαμάρα, απογοήτευση και κατήφεια επικρατεί στις τάξεις των τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για την συντριβή που υπέστη το κόμμα τους στις εκλογές της Κυριακής, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Η ραγδαία πτώση των ποσοστών του κόμματος από τις εκλογές του 2019 και η μεγάλη διαφορά των 20 και πλέον μονάδων από τη Νέα Δημοκρατία, λογικό είναι να έχει φέρει μεγάλο προβληματισμό και ανησυχία στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την αυριανή μέρα. Πάντως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απολύτως καμία αντίδραση ή δήλωση από τη ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχετικά με το οδυνηρό αποτέλεσμα της Κυριακής.

Τώρα σε επίπεδο υποψήφιων Βουλευτών, η Μαρίνα Κοντοτόλη ήταν η ευχάριστη έκπληξη τη εκλογικής αναμέτρησης, γιατί αν και πρωτοεμφανιζόμενη στο πολιτικό σκηνικό κατάφερε να υπερκεράσει άλλες υποψηφιότητες και να καταλάβει πανηγυρικά την πρώτη θέση, που αντιστοιχεί σε βουλευτική έδρα στα Τρίκαλα.

Ο Γιάννης Χάϊδος ήρθε δεύτερος παίρνοντας ένα αρκετά σημαντικό αριθμό ψήφων, που πολλοί εξ αυτών θεωρούνται προσωπικοί και εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Η μεγάλη χαμένη είναι η πρώην Βουλευτής Παναγιώτα Δριτσέλη, που από την δεύτερη θέση στις εκλογές του 2019 και μερικές εκατοντάδες ψήφους πίσω από τον Σάκη Παπαδόπουλο, κατέληξε τώρα στη τρίτη θέση, με αρκετή απώλεια ψήφων.

Χαμένος θεωρείται επίσης και ο πρώην Βουλευτής Χρήστος Σιμορέλης που κατετάγη τέταρτος, επίσης με σημαντική απώλεια σταυρών.  

Ο Λευτέρης Τσικρικάς ως πρωτοεμφανιζόμενος στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε μια σχετικά καλή εμφάνιση παίρνοντας περίπου 2.200 σταυρούς, σίγουρα όμως θα πρέπει να συνυπολογίσουμε σ΄αυτό και την όχι καλή πορεία του κόμματος.

Τελευταία κατετάγη η Καλαμπακιώτισσα Νομικός Πέρυ Χαρτοπούλου, που ήταν ξανά υποψήφια Βουλευτής το 2019.