ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-
Ξεκινάμε με τη ζύμη. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη και χτυπάμε για 2-3 λεπτά με το φτερό.
-
Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, το γάλα, τη μαγιά αφού την αραιώσουμε στο νερό και ζυμώνουμε άλλα 2-3 λεπτά.
-
Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και απαλή.
-
Σκεπάζουμε τον κάδο και αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει για 1 ώρα.
-
Παράλληλα φτιάχνουμε τη γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί και στη συνέχεια τη διατηρούμε στο ψυγείο.
-
Με έναν πλάστη, ανοίγουμε το ζυμάρι σε λεπτό φύλλο και το κόβουμε σε στρογγυλά φυλλαράκια.
-
Βάζουμε στο κέντρο του κάθε φύλλου 2 κουταλιές της σούπας γέμιση. Σχηματίζουμε λυχναράκια «τσιμπώντας» τη ζύμη γύρω-γύρω.
-
Αλείφουμε τα καλτσούνια με τον κρόκο του αυγού, αφού πρώτα τον αραιώσουμε σε λίγο νερό και τα πασπαλίζουμε με κανέλα.
-
Τοποθετούμε τα καλτσούνια σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε στους 180°C για 30’περίπου.