Καλλιτεχνικά εργαστήρια θεάτρου και ζωγραφικής στο Μύλο Ματσόπουλου

PB220164 1

Ξεκίνησαν την λειτουργία τους τα καλλιτεχνικά εργαστήρια θεάτρου και ζωγραφικής. Οι συναντήσεις γίνονται στον ανακαινισμένο χώρο των εργαστηρίων στο Μύλο Ματσόπουλου. (Αυτός είναι άλλωστε κι ο λόγος που υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση στη έναρξη των Τμημάτων).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν την προ-εγγραφή τους και να πάρουν περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του Μύλου Ματσόπουλου (τηλ. 24310 20000) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Θα λειτουργήσουν τα εξής τμήματα:
• Θεατρικά Εργαστήρια για τα παιδιά τους νέους

Το Παιδαγωγικό Εργαστήρι Θεάτρου αφορά όλους τους μαθητές ,αφού στόχος του είναι η δημιουργική ευαισθητοποίηση των παιδιών στο χώρο των Τεχνών και του θεάτρου, η ανάπτυξη της κοινωνικότητας και υπευθυνότητας στα πλαίσια της ομάδας και η απελευθέρωση της ψυχοκινητικής τους ενέργειας μ’ όλες τις μορφές έκφρασης που η σύγχρονη παιδαγωγική προτείνει για την συγκρότηση της προσωπικότητάς τους. Λειτουργούν Τμήματα: Δημοτικού Γυμνασίου Λυκείου
Το Θεατρικό Εργαστήρι για τους νέους (18-35 ετών), απευθύνεται σε νέους που θέλουν να γνωρίσουν την τέχνη του θεάτρου, να εκφραστούν μέσα απ’ αυτή και να επικοινωνήσουν μέσα από την δυναμική της ομάδας.
Οι διδακτικές ενότητες των εργαστηρίων:
Κίνηση και Έκφραση (αυτοσχεδιασμοί, παντομίμα, σκηνική έκφραση)
Λόγος και Έκφραση (δραματοποίηση)
Θεατρική αγωγή (υποκριτική, θεατρική δράση, θεατρική παράσταση)

• Εργαστήρι Ζωγραφικής για παιδιά, νέους και ενήλικες.

Στο Εργαστήρι πραγματοποιούνται μαθήματα εικαστικών τεχνών και ζωγραφικής για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου-λυκείου, για νέους και ενήλικες.
Το Εργαστήρι στοχεύει στην ανάπτυξη της εικαστικής σκέψης, αντίληψης και δεξιοτήτων, με δημιουργικό τρόπο, ενισχύοντας την φαντασία των παιδιών και των νέων, με στόχο να συμβάλει στην δημιουργική απασχόληση και στην ανάπτυξη της εικαστικής παιδείας και τέχνης.

.