Καλή η εικόνα του οδικού δικτύου στα Τρίκαλα

Ανεβαίνει η θερμοκρασία σήμερα στα Τρίκαλα… θα βοηθήσει να λιώσουν τα χιόνια σε όλο το νομό.

Σε ύφεση βρίσκονται από χθες τα μεσάνυχτα τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν από το πρωί της Τρίτης ολόκληρο το νομό Τρικάλων.

Πλέον όλες οι προσπάθειες των συνεργείων της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Περιφεριακής Ενότητας Τρικάλων εστιάζονται στη διάνοιξη των οδικών αρτηριών στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο και στην αντιμετώπιση του έντονου παγετού που παρουσιάζεται σε πολλές περιοχές με τη ρίψη αλατιού.

Όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παραμένουν κλειστά για τέταρτη συνεχόμενη μέρα στα Τρίκαλα, με αποφάσεις των κατά τόπους δημάρχων.

Τόνους αλατιού έχουν ρίξει τα δυο τελευταία 24ωρα τα συνεργεία των δήμων και της Περιφέρειας, προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτό το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων έχει άρει όλες τις αποφάσεις για απαγόρευση της κυκλοφορίας σε πολύ μεγάλο μέρος του επαρχιακού οδικού δικτύου. Ωστόσο η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων κρίνεται ακόμη απαραίτητη, λόγω του πάγου που έχει σχηματιστεί σε πολλούς δρόμους.