Κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ γραμματεία Τρικάλων για 1η Νοέμβρη

pasebe

230.000 λουκέτα έως σήμερα και άλλα 15.000 έως το τέλος του χρόνου …
74% μείωση του τζίρου μας από την αρχή της κρίσης…
Κάθε λαϊκό σπίτι έχει τουλάχιστον έναν άνεργο …
Αυτή είναι η ανάπτυξή τους.
Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ την 1η Νοέμβρη στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο 12.00 το μεσημέρι στο Σύνταγμα
Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια και την ανεργία!
Όλο το προηγούμενο διάστημα πάρθηκαν μέτρα που μας εξαθλίωσαν: Φοροληστεία, τσάκισμα του λαϊκού εισοδήματος, “απελευθέρωση” επαγγελμάτων, κατάργηση ωραρίου και κυριακάτικης αργίας. Τα μέτρα αυτά, και όσα έπονται, οδηγούν στην πλήρη μονοπώληση της αγοράς. Ανοίγουν το δρόμο για μεγαλύτερη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Εκατοντάδες χιλιάδες συνάδελφοι εκτοπίζονται και πνίγονται στα χρέη.
Ο άνεργος αυτοαπασχολούμενος και μικρός ΕΒΕ είναι ένας επαγγελματίας που δεν έχασε μόνο το εισόδημά του, αλλά:
• Χρωστάει σε Δημόσιο, ΟΑΕΕ, τράπεζες, προμηθευτές…
• Μένει ανασφάλιστος, αυτός και η οικογένειά του.
• Δεν μπορεί να πάρει επίδομα ανεργίας.
• Κινδυνεύει να χάσει και ό,τι έφτιαξε με κόπο και ιδρώτα.
• Δεν μπορεί να πάρει σύνταξη.
Υπάρχει λύση
Η λύση δεν βρίσκεται: Στο δρόμο του συμβιβασμού, των ψευδαισθήσεων και της επαιτείας που ακολουθούν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ. Στην ανάπτυξη που τάζει η συγκυβέρνηση, ούτε στην υγιή επιχειρηματικότητα που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν βρίσκεται στο πλαίσιο της ΕΕ με τα μονοπώλια να διαφεντεύουν τον πλούτο αυτού του τόπου.
Η λύση βρίσκεται:
• Στο δυνάμωμα των σωματείων, των Επιτροπών Αγώνα, των Λαϊκών Επιτροπών.
• Στην ανάπτυξη αγώνων διεκδικητικών με κριτήριο τις δικές μας ανάγκες.
• Στη γραμμή ρήξης με τα μονοπώλια, με τους σχεδιασμούς και την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.
• Στο δυνάμωμα της Λαϊκής Συμμαχίας. Μέσα σ’ αυτή χωράνε οι ανάγκες των ανέργων, των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων. Αυτή εκφράζει τα φτωχά στρώματα της πόλης και του χωριού.
• Στο δυνάμωμα της αλληλεγγύης. Βάζουμε πλάτη για να μη μείνει μόνος του στην κρίση ο άνεργος! Να μη μείνει η οικογένειά του χωρίς φαγητό, θέρμανση, ρεύμα. Να μη χάσει το σπίτι του, να μην πέσει στα νύχια των φιλάνθρωπων. Να μη μείνει χωρίς φάρμακα και γιατρό, να μη μείνει αβοήθητο το παιδί του. Η θέση κάθε άνεργου συναδέλφου είναι μέσα στον αγώνα. Εκεί θα δώσει τον αγώνα του, εκεί θα πάρει δύναμη για τον αγώνα.
Η ανεργία δεν αφορά μόνο τους ανέργους!
Η ανεργία αφορά όλες τις λαϊκές οικογένειες που έχουν στην πλειοψηφία τους τουλάχιστον έναν άνεργο. Κανείς από τα λαϊκά στρώματα δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι έχει ξεμπερδέψει με την ανεργία. Ούτως ή άλλως ένας στους 2 αυτοαπασχολούμενους δηλώνει ότι θα κλείσει άμεσα. Το κεφάλαιο δεν ξεχωρίζει κλάδους, δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, σε κάθε φάση, θα πάρει τα μέτρα που χρειάζεται για να συνεχίσει να κερδίζει, τσακίζοντας όποιον μπει εμπόδιο στα σχέδιά του.
Ουσιαστική προστασία των ανέργων τώρα!
Να δυναμώσουμε την οργάνωσή μας παντού! Σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά.
Μην περιμένεις σωτήρες! Μόνο ο δικός μας αγώνας μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ζήσουμε μια ζωή με δικαιώματα, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΗΝ 1η ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΠ’ ΤΗΝ ΨΗΣΤΑΡΙΑ
ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΡΑ ΣΤΙΣ 5πμ

.