Κάλεσμα της Λαικής Ενότητας Τρικάλων ενάντια στους πλειστηριασμούς

Με νέες, μεγάλες, ενωτικές κινητοποιήσεις το κίνημα κατά των πλειστηριασμών θα ακυρώσει στην πράξη και τα νέα τεχνάσματα σε βάρος του λαού για την υφαρπαγή των πρώτων κατοικιών

Η Κυβέρνηση στην αρχή έκανε ότι «δεν έβλεπε, δεν είδε και δεν άκουσε» τις κοινωνικές αντιδράσεις, όταν το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, κάθε Τετάρτη εκδήλωνε μαζικά και ενωτικά στα Ειρηνοδικεία την αντίθεση του με την υφαρπαγή των πρώτων κατοικιών και των λαϊκών περιουσιών.

Στη συνέχεια, επιχείρησε να «αμαυρώσει» ένα απόλυτα δίκαιο κοινωνικά αγώνα, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα με τα «παπαγαλάκια» τους να υποστηρίζουν, ότι δήθεν προστατεύονται οι μεγαλοοφειλέτες (ένα επιχείρημα, όπως αποδείχθηκε ήδη, απόλυτα αίολο και ψευδές). Ακολούθως προσπαθούν να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία, παρά το γεγονός ότι δεν προστατεύεται από το νομικό πλαίσιο και οι τράπεζες, κάθε εβδομάδα, συμπεριλαμβάνουν στα δελτία πλειστηρια σμών δεκάδες πρώτες κατοικίες.

Μετά επέλεξε την άγρια καταστολή, τον ξυλοδαρμό και τη ρίψη χημικών (ακόμη και μέσα σε κλειστό χώρο) στο Ειρηνοδικείο Αθηνών.

Μπροστά στις μεγάλες και διαρκώς αυξανόμενες κοινωνικές αντιδράσεις, τώρα η κυβέρνηση μέσα από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς προχωρεί στην κατάργηση των πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία και την πραγματοποίηση τους με ένα «κλικ» από την οθόνη ενός υπολογιστή. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει ότι μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τη στήριξη των παλαιομνημονιακών κομμάτων της Βουλής, επιδιώκει να περάσουν οι λαϊκές κατοικίες στα «κοράκια» και στα ξένα funds.

Ούτε μια λαϊκή οικογένεια δεν πρέπει να χάσει το σπίτι της, για να ικανοποιηθούν οι τραπεζίτες και τα «κοράκια» – funds.

Δεν μας φοβίζουν οι συλλήψεις, η χρήση αστυνομικής βίας και η ρίψη χημικών. Τα νέα τεχνάσματα της κυβέρνησης με την καθιέρωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα ακυρωθούν στην πράξη μέσα από νέες, ενωτικές, μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις.

Δίνουμε δυναμικά το «παρών» στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας.

Όλες και όλοι στο Ειρηνοδικείο Τρικάλων την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, στις 4 μ.μ. στο Δικαστικό Μέγαρο Τρικάλων.