Καλές απόκριες για την εστίαση

Μετάθεση για το τέλος Φεβρουαρίου Αρχές Μαρτίου παίρνει το άνοιγμα της εστίασης, ενώ γυμνάσια και λύκεια εξετάζεται να ανοίξουν και πριν την 1 Φεβρουαρίου.

Αυτό προβλέπει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τον βηματισμό που θα ακολουθήσει για το άνοιγμα της αγορά και της οικονομικής αλλά και κοινωνικής δραστηριότητας στην χώρα. Σημείο μηδέν για τις αποφάσεις της κυβέρνησης σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη θα είναι ο απολογισμός του πρώτου 15νθήμερου από το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Όσο αφορά την εστίαση φαίνεται το άνοιγμα της δραστηριότητας αυτής να πηγαίνει αρκετά πίσω με την επαναλειτουργία της να εξετάζεται πλέον για τα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου μέσα στο τριώδιο και λίγο πριν την Απόκριες.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ο χαμένος τζίρος σε εστίαση και καταλύματα υπολογίζεται – σύμφωνα με το dikaiologitika.gr– για το τρίτο τρίμηνο του 2020 στα 3,2 δισ ευρώ, ενώ ανησυχητικά είναι και τα στοιχεία της ανεργίας με 27.862 περισσότερους εγγεγραμμένους ανέργους να καταγράφει ο ΟΑΕΔ τον Δεκέμβριο.