«Καλάθι του Νοικοκυριού»: Αυτές είναι οι μειωμένες τιμές στο αρνί και το κατσίκι στα σούπερ μάρκετ

Τις μειωμένες τιμές στο αρνί και στο κατσίκι στα σούπερ μάρκετ παρουσιάζει ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ειδικότερα, ο υπουργός σε ανάρτησή του στο Twitter γράφει συγκεκριμένα τα εξής: «Μετά τις πρωινές μου ανακοινώσεις οι αλυσίδες Super Market επανήλθαν με νέες μειωμένες τιμές εντός της ίδιας ημέρας… αυτά είναι τα αποτελέσματα του ”Καλαθιού” και του ανταγωνισμού που προκαλεί».

Μετά τις πρωινές μου ανακοινώσεις οι αλυσίδες Super Market επανήλθαν με νέες μειωμένες τιμές εντός της ίδιας ημέρας…αυτά είναι τα αποτελέσματα του «Καλαθιού» και του ανταγωνισμού που προκαλεί pic.twitter.com/ukbjYFuHnn

— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) April 5, 2023

Σε ισχύ για 23η εβδομάδα βρίσκεται το «Καλάθι του Νοικοκυριού» και από τα 1134 προϊόντα, 114 (10.05%) παρουσίασαν αύξηση, 78 (6.88%) παρουσίασαν μείωση, και 942 (83.07%) παρέμειναν σταθερά, ενημέρωσε νωρίτερα ο υπουργός.

Χαρακτηριστικά στην προηγούμενη ανάρτησή του αναφερόταν: «Η μέση τιμή του «Καλαθιού» είχε -1.5% μείωση! Συγκεκριμένα την εβδομάδα 29_03_2023 η μέση τιμή ήταν στα 127.22 και τώρα την τρέχουσα εβδομάδα 05_04_2023 διαμορφώθηκε ατα 125.31 καθώς οι μειώσεις τιμών αν και σε λιγότερα προϊόντα ήταν μεγαλύτερες των μικρών αυξήσεων. Επίσης πρώτη μέρα εφαρμογής του ”Καλαθιού του Πάσχα” και παρά τους αρχικούς φόβους για μεγάλη αύξηση φέτος στις τιμές στο αρνί και στο κατσίκι, η τιμή στόχος των 10€ επετεύχθη κρατώντας στο ”Καλάθι” τις τιμές στα περσινά τελικά επίπεδα. Ακολουθεί μία πρώτη κάρτα με τις έως αυτή την στιγμή αναρτημένες τιμές και θα επικαιροποιηθεί κατά την διάρκεια της ημέρας».

fimotro.gr