Κάλαντα του Λαζάρου στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας

10000098

Ευχές και κάλαντα του Λαζάρου δέχθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός από μαθητές του 12ου και του 17ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο κ. Κ. Αγοραστός ευχήθηκε στα παιδιά Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση σημειώνοντας τα εξής: «Να ξέρετε ότι πιστεύουμε σε εσάς γιατί είστε το οξυγόνο της ζωής και φορείς νέων ιδεών. Αφουγκραζόμαστε τους προβληματισμούς σας, θέλουμε τις γνώμες σας γιατί εσείς είστε οι πολίτες του αύριο και το μέλλον της πατρίδας μας. Εργαστείτε με μεθοδικότητα και μεράκι ώστε να δημιουργήσετε τη Θεσσαλία του νου και της γνώση».

Στους μικρούς μαθητές ο περιφερειάρχης δώρισε αναμνηστικά για την επίσκεψή τους αυτή στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ οι μαθητές προσέφερα κόκκινα αυγά και νηστίσιμα εδέσματα.
Μάλιστα οι μικροί μαθητές του 17ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας «διαμόρφωσαν» τα κάλαντα ως εξής, αφιερώνοντας στον κ. Αγοραστό:

«Καλήν ημέρα άρχοντα, περιφερειάρχη αυτού του τόπου. Εμείς εδώ δεν ήρθαμε να φάμε και να πιούμε. Πολλές ευχές σας δίνουμε εμείς και το Σχολείο, να δίνεται στον τόπο μας αξία μεγαλείο.
Έργα πολλά νε κάνετε, με μελέτη και ουσία, για να μείνουν πάντα αξέχαστα στην ιστορία. Να γίνουνε οι πόλεις μας θερμές, σαν το κόκκινο των αυγών, γλυκές σαν τα τσουρέκια ζωντανές σαν πυροτέχνημα και άλλα τέτοια.

Η Θεσσαλία μας να γίνει τρανή και λαμπρή στα πέρα του κόσμου και αυτό ας είναι έργο σας! Και εσείς να λέτε: της έδωσα το φως μου!
Αυτά είχαμε εμείς να σας πούμε κι ευχόμαστε χρόνια πολλά και του χρόνου πάλι στην Περιφέρεια να σας βρούμε!

.