Και νέος «δελφίνος» στη ΝΔ; – Ζυμώσεις στο παρασκήνιο…

Υπόγειες, αλλά σημαντικές στο παρασκήνιο οι διεργασίες στο κυβερνών κόμμα, με φόντο τις επικείμενες εκλογές και με ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μην κατορθώσει να πιάσει το στόχο της αυτοδυναμίας!

Μπορεί το προβάδισμα του Νίκου Δένδια να είναι δεδομένο και αναμφισβήτητο (για πολλούς είναι ο εν αναμονή αρχηγός αν ηττηθεί στις κάλπες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αποφασίσει να μην παραμείνει ή να μην διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία), ωστόσο οι ζυμώσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Στο παρασκήνιο, σε μια τέτοια περίπτωση, όπως πληροφορούμαστε, συζητείται (για να «το πούμε …γλυκά» που θα έλεγε και ο Μάκης ο Βορίδης) μια νέα υποψηφιότητα, αυτή του Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή.

Το σκεπτικό τν προσώπων που τη συζητούν είναι ότι ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, αν και …Καραμανλής, μπορεί να είναι αποδεκτός από όλα τα μεγάλα κεφάλια της «γαλάζιας» παράταξης. Υποστηρίζουν χαρακτηριστικά:

-Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα είχε αντίρρηση καθώς ο νεότερος γόνος της «καραμανλικής οικογένειας» όχι απλώς δεν τον αμφισβήτησε σε καμία περίπτωση, αλλά και τον στήριξε σε όλα τα κρίσιμα θέματα.

-Ο Κώστας Καραμανλής δεν θα είχε αντίρρηση, πολύ περισσότερο που το διάστημα αυτό οι σχέσεις του με τον Νίκο Δένδια (όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη) είναι παγωμένες.

– Την υποψηφιότητα θα μπορούσε με άνεση να υποστηρίξει και ο Αντώνης Σαμαράς, καθώς με τον Κώστα Αχ. Καραμανλή θα μπορούσε να έχει ρόλο, τη στιγμή που οι σχέσεις του με τον Νίκο Δένδια είναι υπό του μηδενός!

Φυσικά είναι νωρίς να ειπωθεί με βεβαιότητα αν η συγκεκριμένη υποψηφιότητα θα μπορούσε μελλοντικά να προωθηθεί, πολύ περισσότερο που η συζήτηση αυτή πιθανόν να γίνεται στο κενό, καθώς αυτή τουλάχιστον τη στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αμφισβητείται από κανέναν.

Για να είμαστε δίκαιοι με τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, παλαιότερα τον ακούσαμε να επικαλείται μια φράση επιφανούς «καραμανλικού» πως σημασία δενέχει ποιος θέλει να γίνει αρχηγός, αλλά ποιον θέλει ο λαός για αρχηγό! Εννοώντας φυσικά πως ο ίδιος δεν είναι και δεν θα γίνει … «ψώνιο»!

Νεότερα προσεχώς!