Κ. Σκρέκας στον Real FM: «Να δώσει λύση τώρα, η Κυβέρνηση»

skrekas 333

Για τις τελευταίες εξελίξεις στο επίπεδο της διαπραγμάτευσης μίλησε την Παρασκευή το πρωί στη ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM ο Βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. και Πρώην Υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας. «Εύχομαι» είπε «να έχει θετική έκβαση το έργο το οποίο ζούμε τους τελευταίους πέντε μήνες και ελπίζω πραγματικά να υπάρξει μια συμφωνία που στο μέτρο του δυνατού θα είναι η καλύτερη δυνατή για τους Έλληνες».

«Από την άλλη» συνέχισε ο κ. Κώστας Σκρέκας «θέλω να σας πω ότι δεν είμαι καθόλου ήσυχος, καθώς μετά από πέντε μήνες διαπραγμάτευσης ακόμη η Κυβέρνηση δεν έχει συμφωνήσει με εταίρους σε βασικά σημεία, όπως ποιος θα είναι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα και καταλαβαίνετε ότι χωρίς στόχο και πρωτογενές πλεόνασμα δεν μπορούμε να ξέρουμε τι δημοσιονομικό κενό υπάρχει, άρα τι μέτρα πρέπει να λάβουμε.

Το δεύτερο που θέλω να πω είναι ότι διανύουμε τον πέμπτο μήνα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα. Και έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της διακυβέρνησης. Να σας πω ένα παράδειγμα: Τη χώρα την παρέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ με μια ανάκαμψη της οικονομίας, την οποία μετρούσαν οι διεθνείς οργανισμοί στο 0,8% και ήδη το πρώτο τρίμηνο περάσαμε σε ύφεση. Η ανεργία είχε αρχίσει να υποχωρεί και τώρα αυξάνεται πάλι.

Το τρίτο που θέλω να σημειώσω είναι ότι πλέον οι κυβερνώντες μιλάνε μόνο για μέτρα και κάνει το ίδιο λάθος που εν πολλοίς είχανε κάνει και οι προηγούμενες Κυβερνήσεις και δεν μιλάνε για καθόλου για ανάπτυξη. Σας φέρνω ένα παράδειγμα την απελευθέρωση της ενέργειας, που θα μπορούσε να φέρει νέες επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας. Θα μπορούσα να σας πω για την επένδυση στο Ελληνικό στην οποία θα μπορούσαν να απασχολούνται 50.000 άνθρωποι και ήδη σταμάτησε.

Δεν μιλάνε καθόλου για μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα φέρουν έσοδα στο Κράτος».

Για τη στάση που θα τηρήσει η Ν.Δ. σε περίπτωση επίτευξης συμφωνίας ο κ. Κώστας Σκρέκας τόνισε: « Η Ν.Δ. δεν θα είναι πρόβλημα. Υπήρξε πάντα παράταξη ευθύνης. Κι εμείς θα βάλουμε πλάτη. Ωστόσο αυτή που θα πάρει τις αποφάσεις και θα τραβήξει μπροστά θα πρέπει να είναι η Κυβέρνηση. Εμείς θα στηρίξουμε την οποιαδήποτε λύση θα είναι επωφελής για το λαό. Και επαναλαμβάνω ότι η χειρότερη λύση είναι η μη συμφωνία.

Κι εγώ θέλω να βάλω ένα ερώτημα… Θα είναι σε θέση οι του ΣΥΡΙΖΑ να τηρήσουν τις όποιες κόκκινες γραμμές, χωρίς συμφωνία; Γι’ αυτό δε μιλάει κανείς. Άρα ας κοιτάξουμε υπεύθυνα να δώσουμε μια λύση».

.