Κ. Σκρέκας : Χωρίς εθνική συνεννόηση και χωρίς εθνική ομοψυχία δεν μπορεί να δοθεί λύση

Μιλώντας στην  εκπομπή του kontrachannel«ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ»ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της ΝΔ και Βουλευτής Τρικάλων κ. Κώστας Σκρέκας,επιβεβαίωσε ότι θα πάει στο συλλαλητήριο στο οποίο οι Έλληνες υπερασπίζονται ιδεώδη, αρχές και αξίες για τα οποία οι πρόγονοί μας έχυσαν αίμα και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να το κατηγορεί.

Ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε, ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκάθαρη θέση για το θέμα της ονομασίαςτωνΣκοπίων. Ανέφερε ότι θα πρέπει νααφαιρεθούν άμεσα από το σύνταγμα της γείτονος χώραςόλα τα αλυτρωτικά και τα εθνικό-καπηλευτικά στοιχεία,και να υπάρξει μια ονομασία η οποία θα ισχύει έναντι όλων (ergaomnes)και για όλες τις χρήσεις και που θα είναι αποδεκτή από τον Ελληνικό λαό.

Τόνισε ότιμε την επιλογή του κ. Τσίπρα να προσπαθήσει να δημιουργήσει πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία με αφορμή το εθνικό αυτό ζήτημα δημιουργείται ένας τεράστιος εθνικός κίνδυνος:«Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, οι Σκοπιανοί εμφανίζονται περισσότερο ενωμένοι παρ’ όλο που τους χωρίζουν σοβαρές εθνολογικές διαφορές, ενώ εμείς οι Έλληνες, ένα Έθνος που θα έπρεπε να είμαστε εθνικά ομόψυχο, παρουσιαζόμαστε διαιρεμένοι. Αναρωτήθηκεκανείς γιατί ο κος Τσίπρας δεν έκανε αυτό που έγινε το 2008, όταν ο Κώστας Καραμανλής και η Ντόρα Μπακογιάννη ξεκίνησαν συνεννόηση με όλα τα κόμματα, ενημέρωναν καθ’ όλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης και κατέληξαν σε ομόφωνη (πλην Λάος) διαμόρφωση μιας Εθνικής Θέσης».

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε ότι ο κος Τσίπρας ξεκίνησε μια διαδικασία- εθνικά άκρως επικίνδυνη- χωρίς να ενημερώσει κανέναν.

«Ετοιμάζεται» είπε, μία «σαλαμοποίηση» των αιτημάτων των Σκοπίων, ώστε τα Σκόπια να γίνουν δεκτά στους διεθνής οργανισμούς. Αυτό θα έχει ως συνέπεια την αποδυνάμωση της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο. Δηλαδή, η Ελλάδα θα χάσει κάθε μοχλό πίεσης απέναντι στον αλυτρωτισμό των Σκοπίων».

Ο κος Σκρέκας κατέληξε ότι «χωρίς εθνική συνεννόηση και χωρίς εθνική ομοψυχία δεν μπορεί να δοθεί λύσηαυτή τη χρονική στιγμή.»