Κ. Σκόνδρας Πρόεδρος ΕΤΕ: Υπάρχουν σήμερα πολλοί τραγουδιστές που έχουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των τραγουδιστών και γενικότερα ο καλλιτεχνικός κόσμος του πολιτισμού και του θεάματος, μίλησε στην εκπομπή ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση του Δημήτρη Παδιού στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, ο Κώστας Σκόνδρας Πρόεδρος της ΕΤΕ (Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδας).

Όπως ανέφερε ο κ. Σκόνδρας, τα κλειστά καταστήματα διασκέδασης με την καραντίνα και το σταμάτημα κάθε μορφής καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων τον καιρό της πανδημίας, έχουν επιφέρει μεγάλα προβλήματα στον κλάδο των τραγουδιστών, που μεταφράζονται σε μεγάλη ανεργία, απόγνωση και αβεβαιότητα για το μέλλον.

«Υπάρχουν σήμερα τραγουδιστές που αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης. Αρκεί να σας πω πως ακόμα και γνωστά ονόματα του πενταγράμμου, έρχονται και με βρίσκουν για να μεσολαβήσω ως Πρόεδρος της ΕΤΕ, να πάρουν το επίδομα των 534 ευρώ. Πριν από λίγα χρόνια χορηγούσαμε τρόφιμα σε 50 περίπου συναδέλφους και σήμερα αυτός ο αριθμός έχει τριπλασιαστεί. Αυτό σημαίνει πως ένας τραγουδιστής που έχει να δουλέψει σχεδόν δύο χρόνια, αντιμετωπίζει ορατό πρόβλημα επιβίωσης. Ας μην βλέπει ο κόσμος τα 5-10 λαμπερά ονόματα που μπορεί να έχουν οικονομικά αποθέματα, από κει και πέρα υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός μεσαίων και μικρών ονομάτων, που σήμερα κυριολεκτικά πεινάει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Σκόνδρας.

Στην ερώτηση αν το φετινό χειμώνα» θα είναι πιο ευνοϊκά τα πράγματα  για την διασκέδαση στα μαγαζιά, ο κ. Σκόνδρας εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος πως με την πάροδο του χρόνου και τον εμβολιασμό όλο και περισσότερων πολιτών, ίσως η διασκέδαση να βρει και πάλι τα «πατήματά» της, σε καμιά όμως περίπτωση τα πράγματα δεν θα είναι όπως παλιά.

Εκτενή αναφορά έγινε σε προσωπικό επίπεδο και για τη νέα του δισκογραφική δουλειά «με τίτλο «Τίποτα δεν μένει σταθερό» σε μουσική του Μιχάλη Τερζή, με 12 πανέμορφα λαϊκά τραγούδια, όπως και σε ένα στακάτο ζεϊμπέκικο αφιερωμένοι στον Δημήτρη Μητροπάνο, σε στίχους Κώστα Ζουμπούλη και μουσική Βασίλη Ζουμπούλη.